0

ÇOMÜ’de İki Bölüme Daha Kontenjan Verildi

Bu Haber 5105 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’de İki Bölüme Daha Kontenjan Verildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümüne YÖK tarafından 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı itibari ile kontenjan verilmesi uygun görüldü.

Akademik kadrosunda bulunan 1 profesör, 1 doçent, 4 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi ile 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında 60 Kişilik kontenjanı ile eğitim öğretim hayatına başlayacak olan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü bir bilim dalı olarak, ülke düzeyinden yerel ölçeğe kadar her türlü insan yerleşimini daha yaşanabilir hale getirmeyi ve yerleşimlerin gelişmelerini mekânsal, ekonomik, sosyal, kültürel ve kurumsal açılardan değerlendirip bir plan çerçevesinde yönlendirmeyi amaçlamaktadır.

Çanakkale ve çevresi, doğal özellikleri, tarihsel geçmişi ve arkeolojik değerleri ile farklı gelişme dinamiklerini barındırmaktadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin kuruluşu ile birlikte bölgenin sosyoekonomik gelişimi yeni bir ivme kazanmıştır. Nüfus artışına bağlı olarak konut üretimi artmakta, hizmet sektörü gelişmektedir.  Bölümün, Çanakkale ve bölgesinin planlı gelişmesine, hem yetiştirdiği insan kaynağı hem de yapacağı uygulamaya yönelik bilimsel araştırmalar ile önemli bir katkısı olacaktır.

Diğer mühendislik dallarından farkı, mühendislik ilkelerini canlı sistemlere uygulaması olan Biyomühendislik Bölümü ise 1 profesör, 2 doçent, 1 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi ile 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında 40 biyomühendis adayı ile eğitim öğretime başlayacak. Farklı bilim dallarını bir araya getiren Biyomühendislik, her zaman toplumun ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek ve aynı zamanda, hem bilimsel gelişmelere hem de insan sağlığı ve yaşamına yön verecek niteliktedir.

Biyomühendislik Bölümü’nde kanser biyobelirteçlerinin erken teşhisine yönelik biyoalgılama sistemleri, biyopolimerler, yapay doku/doku kültürleri üzerine yoğun araştırmalar gerçekleştirilmektedir. Bu alanlar ile ilgili TÜBİTAK, TÜBA ve BAP kaynaklı projeler desteklenmekte ve bu projeler kapsamında genç araştırmacılar da burs alarak araştırmalara katılmaktadırlar.