0

Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Bu Haber 2943 Kez Okundu
  • Paylaş:
Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Haber - Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezuniyet Töreni, Cemil Meriç Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

İktisat Bölümü ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden toplam 45 öğrencinin mezun olduğu törene Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kadir Arslanboğa, Doç. Dr. Pelin Kanten, fakültenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından fakülte birincisi Rümeysa İpek Tatar “Çanakkale sıradan bir kent değil, verilen mücadeleler ile Çanakkale Geçilmez sözünü tarihe geçiren şanlı bir destanın ve zaferin yeridir. Böyle bir şehrin üniversitesinde mezuniyet heyecanı yaşamak bizler için ayrı bir gurur” sözleriyle başladığı konuşmasında eğitim hayatı boyunca başta ailesi ve hocaları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti ve tüm arkadaşlarına öğrencilik sonrasındaki hayatlarında başarılar diledi.

2017-2018 akademik yılında ilk mezunlarını veren İktisat Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kadir Arslanboğa yaptığı konuşmada öğrencilere “Fakültemizin ilk öğrencileri olmanızın sevincini yaşarken bugün bölümün ilk mezunları olmanızın gurunu yaşıyoruz. Lisans eğitimi boyunca pek çok zorluğu üst sınıflardan aktarılan öğrenci tecrübesi yoksunluğu ile başardınız” diyerek, mezuniyet ile iş bulabilme süreçleri arasında karşılaşacakları zorluklarla başa çıkabilmeleri için tavsiyelerde bulundu. Doç. Dr. Arslanboğa, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kalitesini arttırmak için, başta Rektör Prof. Dr. Acer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul ise 2017-2018 Eğitim Öğretim yılını değerlendirerek, yapılan çalışmaları anlattı. Prof. Dr. Erkul, mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet sonrası hayatlarında başarılar diledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, mezuniyet törenlerinin üniversite hayatı için en önemli anlardan biri olduğunu vurgulayarak, “Mezuniyet törenlerinde mezun öğrencilerimiz, onları yetiştiren aileler, hocalarımız, ve bizler ilk kez, belki de son defa bir araya geliyoruz. Bu anlamda törene katılıp bizleri yalnız bırakmayan çok değerli ailelerimize hoş geldiniz diyorum” dedi ve şöyle devam etti:

ÇOMÜ Mezunu Olmak Prestijli Bir Mezuniyettir

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hem öğrenci ve öğretim üyesi sayısı ile rakamsal açısından hem de adından söz ettiren kalitesi ile Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden bir tanesi. Çanakkale Türkiye için çok değerli bir şehir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de buraya yakışan bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor. Dolayısıyla artık ÇOMÜ mezunu olmak çok daha prestijli bir mezuniyettir.

Siyasal Bilgiler Fakültesi İsmi Bir Markadır

Bugün Türkiye’de bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi sayısının 7’yi aşmadığını belirten Prof. Dr. Acer, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olmak her şeyden önce bu kadar sınırlı sayıda olan bir fakültenin mezunu olmaktır. Siyasal Bilgiler Fakültesi ismi bir markadır. Bu marka ismin içeriğini doldurmak gerekiyor. Son 2 yıldır bu anlayışla çalışıyoruz. Burada çalışan hocalarımız sayesinde de fakültemizde eğitim öğretime devam eden 2 bölümümüz de çok daha nitelikli bir noktaya geldi. İktisat Bölümü ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümlerinden sonra 3. bölüm olarak Uluslararası İlişkiler Bölümü de %100 İngilizce ile eğitim öğretime başlayacak.

Eğitim, Hayatımız Boyunca Devam Eder

Rektör Prof. Dr. Acer sözlerinin sonunda “İster farkında olalım ister olmayalım eğitim, hayatımız boyunca devam eder” diyerek tüm mezunlara kendilerini geliştirmeye devam etmelerini, hep daha ileriye gitmeye çalışmalarını ve asla pes etmemeleri gerektiğini söyledi ve bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Mezuniyet Töreni,  2017-2018 Akademik Yılı birincisi Rümeysa İpek Tatar’ın anı kürsüsüne isim plakasını çakması, tüm mezun öğrencilere diplomalarının takdimi, 7. Uluslararası İşletme Yönetimi Konferansı’na katkı sunanlara belgelerinin takdimi ve kep atma töreni ile sona erdi.