0

Biga MYO 2017-18 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 2660 Kez Okundu
  • Paylaş:
Biga MYO 2017-18 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, üniversitemizin yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile öğrenci aileleri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende 2017-2018 Akademik yılı birincisi  Hatice Yelek tüm mezunları temsilen yaptığı konuşmada “Mezun olan tüm arkadaşlarımın hislerine tercüman olacağım için heyecanlıyım. Ben ve arkadaşlarım, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı davranış, çalışma ve yönetim anlayışına, bilimi merkeze alan bir yaklaşıma sahip olan Çanakkale’nin ilk ve tek üniversitesinden mezun olmanın haklı gururunu yaşamaktayız” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Misyonu; “Eğitim kalitesini artırarak, ulusal ve uluslararası sorunlara duyarlı, aranan eleman yetiştirmek, bölgemizdeki mevcut sorunlara çözümler üretmek ve yeni ürünler geliştirmek” olan Biga Meslek Yüksekokulundan birinci olarak mezun olma gururunu yaşıyorum. Bu diploma, benim için yeni bir eğitim hayatına atılan adımın başlangıcı. Önümde beni ve bizi bekleyen birçok sınav var. Hayat keşkelere yer verilemeyecek kadar kısa, bu yüzden olmak istediğiniz yerlerde olmak için vakit kaybetmeyin ve başkalarının sizin adınıza kararlar almasına izin vermeyin.

Bugünkü mezuniyet törenimize katılarak bizleri onurlandıran değerli yöneticilerimize, gerek bilgilerini gerekse deneyimlerini bizlerle paylaşan saygıdeğer hocalarımıza, bu başarıya ulaşmamda büyük emeği olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta ailem olmak üzere bütün mezunlarımızın fedakar ailelerine ve siz değerli misafirlerimize teşekkür ederim”

Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Suat Uğur ise yaptığı konuşmada 27. Mezuniyet yılında toplam 5813 öğrencinin mezun olduğu Biga MYO’dan bu yıl 102 öğrencinin mezun olduğunu belirterek “Biga Meslek Yüksekokulu, kuruluşundan bu yana çeyrek asrı geçti. Öncelikle bu onurlu gününde yemeden yediren, giymeden giydiren, her türlü fedakârlığı yapan mezunlarımızın elleri öpülesi sevgili anne ve babalarımızı, akademisyenlerimizi, idarecilerimizi, Biga'da bizi yalnız bırakmayan devlet ve özel sektör destekçilerimizi gönülden kutluyorum” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunduğu konuşmasında “Üniversiteyi bitirdiğimizde eğitim sürecini ve kendimizi geliştirme sürecini bitiremeyiz. İnsan, hayat boyu kendini geliştirmesi gereken bir varlıktır. Bundan sonra iş hayatlarında kendilerini geliştirmek için gayret göstermeniz gerekir. İyi bir ahlak, iyi bir kişilik, sahip olduğumuz bütün bilgilerden daha öndedir. Göreceksiniz ki hayatta huzurlu ve başarılı olmanızın esas anahtarını iyi bir kişilik, iyi bir ahlak anlayışı oluşturur” dedi.

Rektör Acer mezun olan öğrencilerin ailelerine de seslenerek “Çok sevgili anneler, babalar; Çocuklarımız üniversiteyi bitirir bitirmez istedikleri bir işte hemen çalışmaya başlayamayabilirler. Lütfen desteğinizi devam ettirin. Sizin desteğiniz olduğu ölçüde onlar gayret etmeye devam edeceklerdir. Onların bazı sıkıntılar yaşamasına müsaade edin. O sıkıntılar onların çözmesi gereken sıkıntılar ise onları o sıkıntılarla baş başa bırakın ki kendilerine olan güvenleri gelişsin. Ama gözlerinizi üzerlerinden ayırmayın, onlar hala genç, onlar hala sizin yönlendirmelerinize ihtiyaç duyarlar. Mezuniyetten sonra da aynı ilgi ve alakayı göstermeniz gerekir. Bunu da hocanız olarak sizlerden istirham ederim” şeklinde konuştu.

2017-2018 akademik yılında dereceye giren öğrencilere Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan tarafından diz üstü bilgisayar, cep telefonu ve tablet hediyeleri takdim edildi.

Okul üçüncüsü Makine N.Ö programı mezunu Metin Dereli’ye diplomasını Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, okul ikincisi Süt ve Ürünleri Teknolojisi programı mezunu İhsan Sarıoğlan'a diplomasını Biga Kaymakamı Mustafa Can, okul birincisi Makine N.Ö programı mezunu Hatice Yelek’e ise diplomasını Rektör Prof. Dr. Yücel Acer takdim etti.

2017-2018 Akademik yılı birincisi Hatice Yelek’in anı kürsüsüne isim plakasını çakmasından sonra program üçüncülerine, ikincilerine ve birincilerine sırasıyla ve ayrıca diğer mezunlarımıza diplomalarının ve anı hediyelerinin takdimi gerçekleştirildi.

Kepler havaya fırlatılmasının ardından ikram ile sona erdi.