0

Çan MYO Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 3312 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çan MYO Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çan Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni, Çan MYO Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Müdürü Prof. Dr. Çetin Kantar, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mevlut Ceylan, Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili  Dr. Öğretim Üyesi Selin Türkmen, akademisyenler, özel sektör temsilcileri, STK temsilcileri ve öğrenci velileri katıldılar.

Çan MYO akademik kadrosunun ve öğrencilerinin tören alanına davet edilmesiyle başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çan MYO Müdürü Prof. Dr. Murat Yıldırım açılış konuşmasını yaptı. Prof. Dr. Murat Yıldırım;

“Üzerinde destanların yazıldığı, bu kutsal topraklarda Çan Meslek Yüksekokulumuzun 23. Dönem mezuniyet törenini sizlerle birlikte gerçekleştirme fırsatı bulmuş olmak bizim için bir ayrıcalık ve onurdur” şeklinde başladığı konuşmasında öğrencilere, “Çan MYO’nun kimliğini gururla taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizleri bu duygularla ve en güzel dileklerle aydınlık bir geleceğe uğurluyorum. Bizler size inanıyoruz, sizler de kendinize güvenin” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, bir insan ömrünün en güzel yıllarının gençlik yılları olduğunu ifade ederek, gençlik yıllarının en güzel dönemi ise üniversite eğitimi aldığı yıllardır dedi.

ÇOMÜ’den mezun olmanın da bir ayrıcalık olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Erdem “Başarılarınızın devamını diliyorum. Devletimize ve milletimize gayretle hizmet etmek hep önceliğiniz olsun. Sizleri okutan ailelerinize de yaptıklarını büyük fedakârlıklardan ötürü hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Eğitiminize verdikleri emeklerden ötürü hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu ise şunları aktardı:

“Mezuniyet keplerini giymiş kıymetli genç arkadaşlarım, bu mezuniyet töreninde, sizlerle aynı heyecanı paylaşıyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Mezun olan öğrencilerimizi şimdiden canı gönülden tebrik ediyorum. Eğer hala kurmadıysanız hadi siz de şimdi bir hayal kurun. Sonra o hayali gerçek hayata uygun hale getireceğiniz şekilde, sınırları belirlenmiş hedeflere dönüştürün ve yarından tezi yok gayret etmeye başlayın. Çünkü sizin en çok kendinize ihtiyacınız var. Çünkü bu milletin hatta bu dünyanın size ihtiyacı var.”

Konuşmalar ardından Çan MYO’ya katkılar sunan çeşitli kurum ve kuruluşlar ile kök hücre bağışında bulunarak bir insana bir hayat için umut ışığı olan Çan MYO öğrencisi Yunus Ünal’a plaketleri takdim edildi.

Kazdağları Halk Oyunları Topluluğunun Çanakkale yöresine ait gösterisi ve Etili Seramik personeli ve Çan MYO öğrencisinin müzik dinletisiyle devam eden törende, Çan MYO’da bulunan programların birincileri ile okul birinci ve ikincisine hediye takdim edilirken, dört dönem ortalamasına göre bölümler bazında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Çan MYO birincisi olan Elif Sakallı yaptığı konuşmada, “ Burada hepimizin şahitlik ettiği iki yıllık dolu dolu yaşadığımız, güzel anılar biriktirdiğimiz üniversitemize çok şey borçluyuz. Eğitim hayatı yolculuğunda bize ışık tutan öğretmenlerimize, okulun tüm çalışanlarına sonsuz teşekkürler” şeklinde konuştu. Çan MYO birincisi Elif Sakallı’nın yaş kütüğüne ismini çakmasının ardından mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri ve başarı belgeleri takdim edildi.

Program,  kep atma töreni ve pilav ikramıyla sona erdi.