0

Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı ÇOMÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı

Bu Haber 2500 Kez Okundu
  • Paylaş:
Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı ÇOMÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban

5. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı, Muhasebe ve Finansman Öğretim Üyeleri Bilim ve Araştırma Derneği (MUFAD) ve ÇOMÜ BİİBF İşletme Bölümü organizasyonu ile Dardanos Yerleşkesinde gerçekleşti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Çalıştaya, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer katıldı. 

MUFAD’ın 1998 yılında kurulduğunu belirten MUFAD Başkanı Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu; “İki gün sürecek olan çalıştay vaka analizi ve problem çözümü biçiminde ilerleyecek. Çalıştaya 18 farklı üniversiteden, Maliye Bakanlığından, Gelir İdaresi Başkanlığından, Kalkınma Bankasından, İstanbul- Bursa SMM Odası ve GESTAŞ’dan toplam 85 katılımcı yer alıyor” dedi. 

Çanakkale Serbest Muhasebe, Mali Müşavirler Odası Başkanı Kadir Elibol, Muhasebe ve Finansman Öğretim Üyeleri Bilim ve Araştırma Derneği (MUFAD) ile ÇOMÜ BİİBF İşletme Bölümü organizasyonu ile beşincisi gerçekleştirilen Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı’nın 2018 Troya Yılında Çanakkale’de gerçekleşiyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek muhasebe ve vergi denetimimin her geçen gün öneminin arttığını vurguladı. 

Bu değeli çalıştaya ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Türkiye’nin çok hızlı gelişen bir ülke olduğunun altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin önümüzdeki süreçte daha da iyi bir noktada olmasında şüphesiz ki Türkiye’deki iş dünyasının asıl itici güç olduğunu biliyoruz. İş dünyasına en büyük güç veren kurumların başında ise bence üniversiteler geliyor. İş dünyamızın ve üniversitelerimizin ilişkilerinin daha dinamik olması gerektiği bir gerçek.  Bu iki unsur arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi de bir gerçek. Muhasebe alanında çalışan öğretim üyelerinin ve iş dünyasında bu alanda çalışan kişilerin bu çalıştayda bir araya gelmesi bu anlamda çok önemli.”  Rektör Acer, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. 

Kamu Gözetim Kurumu Başkan Yardımcısı Derviş Altınoğ, tarihi adım adım hissettiği Çanakkale’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek muhasebe ve denetimin geçmişi ve geldiği nokta ile ilgili bilgiler verdi. 

Açılış konuşmalarının ardından Çalıştay, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Demir’in sunumu ile devam etti. 





Fotoğraf Albümü