0

Prof. Dr. Mehmet İsmail’e Bir Ödül de Kosova Cumhuriyeti’nden

Bu Haber 2868 Kez Okundu
  • Paylaş:
Prof. Dr. Mehmet İsmail’e Bir Ödül de Kosova Cumhuriyeti’nden

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İsmail’e bir ödülde Kosova Cumhuriyeti’nden geldi. 

Kosova Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 20. yüzyıl Arnavut edebiyatının klasikleşmiş şairi Azem Shkrelit adına bu yıl 16. sı düzenlenen uluslararası şiir şölenine davet alan Prof. Dr. İsmail,  dünyanın farklı ülkelerinden 60’dan fazla şairin katıldığı şölende dünya edebiyatına verdiği katkılarından dolayı devlet ödülüne layık görüldü. 

Türkiye’de yayınlanan dokuzuncu kitabı olan “Yele Bir Söz Söylemişim” kitabının yanı sıra Kazakistan’da da çağdaş edebiyatın ustaları serisi ile bir kitabının daha yayınlandığını belirten Prof. Dr. İsmail; “Zamanında yaptığım çalışmaların karşılığını şimdi alıyor, ektiklerimin meyvesini şimdi topluyorum. Azerbaycan’da bir söz vardır. Döl zamanı derler. Ben de hayatımda böyle bir dönem yaşıyorum. Dünyanın beklemediğim yerlerden ödüller alıyorum. Bu ödüller yıllar yılı yazdığım yazıların, makalelerin, şiirlerin, akademisyenliğimin birikiminin sonucu olarak çıkıyor” dedi.