0

ÇOMÜ ve Trakia Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması

Bu Haber 2232 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ ve  Trakia Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in başkanlığında Prof. Dr. Kemal Çelik, Prof. Dr. Hasan Arslan ve Dr. Öğr. Üyesi Engin Gür’den oluşan heyet,  Bulgaristan’ın Trakia Üniversitesini ziyaret etti. 

Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde lisans, yüksek lisans, doktora programlarına sahip ve en büyük devlet üniversiteleri arasında yer alan Trakia Üniversitesi ile ikili işbirlikleri ve yapılabilecek ortak projeler hakkında görüşmeler yapıldı. 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Trakia Üniversitesi Rektörü Prof. Ivan Todorov arasında ikili işbirliği anlaşmasının imzalandığı ziyarette; Trakia Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Nasko Yovchev, Prof. Stefan Slavev Ribarski, Prof. Darina Zaimova ve üniversite öğretim üyelerinden oluşan toplantıya da katılan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, iki üniversitenin ortak yanlarına, her iki üniversite için ilişkileri geliştirmenin önemine vurgu yaparak üniversitemiz hakkında bilgiler verdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Üniversitemiz son yıllarda uluslararası alanlarda yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren bir üniversite haline gelmiştir. Yaptığımız tanıtım ve işbirliği çalışmaları ile de kısa sürede Balkanlarda en çok tanınan ve balkan öğrenciler tarafından da en çok tercih edilen üniversiteler arasındadır.”

Toplantıda Prof. Dr. Kemal Çelik ise AB Horizon 2020 araştırma programı ve iki üniversitenin ortak çalışma konuları hakkında bilgi verdi. 

Rektör Acer başkanlığındaki heyet, Trakia Üniversitesinin çeşitli bölümlerini de ziyaret ettikten sonra Trakia Üniversitesinin mezuniyet törenine katılarak üniversite birincisi olan öğrenciye hediye takdiminde bulundu. 


Fotoğraf Albümü