1

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Bu Haber 4650 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Terzioğlu Yerleşkesi Yamaç Restoranda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, basın mensupları ile bir araya gelerek 2017 yılının genel değerlendirmesini yaptı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün ve Genel Sekreter Sami Yılmaz’ın da yer aldığı toplantıda Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, geride kalan 2017 yılı içerisinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin birçok açıdan niteliklerini daha da güçlendirmiş olduğunu vurguladığı konuşmasında; ÇOMÜ’nün bilimsel, sosyal, sportif, altyapı ve uluslararasılaşma çalışmaları, akademisyen ve öğrencilerin elde ettiği başarılar, tamamlanan, devam eden ve planlanan projeler hakkında basın mensuplarına bilgiler vererek şunları aktardı: 

Geride bıraktığımız 2017 yılı içerisinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak birçok açıdan niteliklerimizi daha da güçlendirmiş olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. 

50.430’e ulaşan öğrenci sayısı, 102 bin mezunu, 1589’a yükselmiş akademik personel sayısı ile Üniversitemiz, TÜBİTAK’tan en çok destek alan 24. üniversite olurken, öğrencilerin en çok memnun olduğu üniversiteler sıralamasında 18. sıraya yükseldi.

Aralık 2017’de, Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne dönüşmesi ile birlikte fakülte sayımız 15’e yükseldi.

Diş Hekimliği Fakültesi’ne öğrenci alımını gerçekleştirmek maksadı ile bu fakültemize öğretim üyeleri kazandırmaya başladık.

Uluslararasılaşma çalışmalarına büyük bir hız verdik. ABD, Batı Avrupa, Balkanlar, Ukrayna, Yunanistan, Japonya gibi bölge ve ülkelerde tanıtımlar yaptık, yeni ikili işbirliği antlaşmalarına imza attık. Uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversite olma hedefiyle uluslararası öğrenci sayısını son iki yılda tam üç kat arttırdık. 

Öğrencilerimizin hem bilimsel çalışmalarını hem de sosyal ve sportif faaliyetlerini güçlendirmek adına önemli altyapı yatırımlarını sürdürdük ve merkez ve ilçe yerleşkelerimizde bazılarını tamamladık.

TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülü, En Başarılı Profesyonel Yönetici ödülü, Altın Çekiç Araştırma-Makale ödülü, “9. Yönetim ve Finans Sorunları” konulu uluslararası sempozyumda 2 birincilik, AR-GE ve Teknolojileri Yarışması’nda 1.lik, Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri ve Radyo Akademi Ödülleri’nde “Yılın En İyi Üniversite Radyosu” ödülü, Yerel Medya Özendirme Yarışması’nda birincilik ödülü, Ulusal yemek yarışmasında 8 madalya, Triatlon Balkan Şampiyonluğu gibi derece ve başarılar elde ederek, adını ulusal ve uluslararası alanlarda duyuran bir Üniversite olduk.

Kabul edilen Avrupa Birliği Projeleri ile toplam 841.773 Euro destek alan bir Üniversite olduk. 

2017 yılı, başlattığımız bazı proje ve altyapı yatırımlarının tamamlandığı bir yıl da oldu. Çevre düzeni hariç Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi binası, Anafartalar Yerleşkesi Spor Salonu, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binası, Ayvacık Meslek Yüksekokulu binası, Terzioğlu Yerleşkesi Merkezi Restoran ve Kafeterya binası, Terzioğlu Yerleşkesi Tenis Kortları, Çanakkale Teknik Bilimler MYO ve Çanakkale Sosyal Bilimler MYO binaları çevre düzeni ve birçok binamızın dış cephe yenileme ve izolasyon çalışmaları bu proje ve tesislerden önde gelenleri oldu.

2017 yılı, Üniversitemizin kendi radyo frekansına sahip olduğu bir yıl da oldu.

Geçtiğimiz yıl ayrıca, bazı büyük proje ve altyapı çalışmalarını başlattığımız ya da devam ettirdiğimiz bir yıl oldu. Üniversitemizin ikinci büyük yerleşkesi olan Anafartalar Yerleşkemizin tamamen yenilenmesi projesi bağlamında A-B Blok Dersliklerinin ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi dersliklerinin inşasını başlattık. 

Çanakkale Teknopark, Biga Meslek Yüksekokulu binası, ÇOMÜ Camii, ÇOMÜ Spor Merkezi inşaatlarını hızla devam ettirdik.

Bazı büyük projeler için ise devlet kaynaklarından gerekli ödenekleri sağladık ve projelendirerek inşasına ya da kurulumuna başlama aşamasına geldik ya da başlattık. Yeşil Kampüs projemiz bağlamında 1 MW gücünde Rüzgar Türbini kurulumu, Anafartalar Yerleşkesi Kongre Merkezi, Fen-Edebiyat Fakültesi Ek binası, Dardanos Yerleşkesi Spor Sahası Tribünü, Botanik Bahçesi ve Konservatuar binası bunlardan önemli olanları.

Aynı zamanda Üniversitemizin 25. Kuruluş Yıldönümü olan 2017 yılında, kuruluş yıldönümümüzü kutlamak adına birçok sanatsal, sportif ve bilimsel faaliyetler gerçekleştirdik.

25. kuruluş yılımızda, akademik yıl açılışını Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımları ile gerçekleştirdik ve kendisine “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” alanında fahri doktora unvanı tevdi ettik.

2011-2015 yılları arasında Üniversitemizde ciddi anlamda yuvalanan FETÖ unsurlarının, Üniversitemiz’den tamamen temizlenmesi için, 2017 yılı, gerekli soruşturmaların ve süreçlerin büyük oranda tamamlandığı bir yıl oldu. Üniversitemiz halen, kurduğu komisyonlar aracılığı ile bu hain yapının unsurlarından hiçbirinin Üniversitemizde barındırmamak maksadı ve kararlılığı ile çalışmalarına devam etmektedir.

Bütün bu başarıların gerçeklemesinde büyük katkısı olmuş kişiler ve kurumlar bulunmakta. Başta Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere, devletimizin-hükümetimizin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne destekleri büyük oldu. Yükseköğretim Kurulu ve Saygıdeğer Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’ın Üniversitemize verdiği destek büyük öneme sahipti. Büyük projelerimizin, özellikle de altyapı yatırımları ve rüzgar türbini projemizin gerçekleşmesinde, daima bizimle çalışan ve büyük destek veren Milletvekili Sayın Bülent Turan’ın desteği büyüktü. Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı ve Milletvekili Sayın Ayhan Gider, desteklerini hep çok yakınımızda hissettiğimiz diğer iki değerli isim oldular. Çanakkale’nin ve ilçelerinin birçok değerli kurumu ve yöneticileri çok önemli katkılarda bulundular. Üniversitemizin akademik ve idari personeli, bu başarıların elde edilmesinde var güçleri ile çalışarak büyük katkılar verdiler.

Bu değerli kişi ve kurumlara, Üniversitemize 2017 yılında yaptıkları çok değerli katkılar için teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

Üniversitemizin faaliyetlerini geniş kitlelere duyurarak, projelerini yorumları ve duyuruları ile destekleyerek bu başarılara katkıları olan siz değerli basın mensuplarına da teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Katılımlarınız için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Basın toplantısı, Prof. Dr. Acer’in, basın mensuplarının sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.


Fotoğraf Albümü