Hazır Gıda Tedarik Zincirlerinin Güçlendirilmesi İsimli Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi

Koordinatörlüğünü Çanakkale Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Karabayır’ın üstlendiği, Bayramiç MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazan Arifoğlu, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Ormancı ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öğütçü’nün araştırmacı olarak görev aldığı “Hazır Gıda Tedarik Zincirlerinin Güçlendirilmesi” (Empowering Public Food Procurement: pooling tools and good practices for public and local authorities towards sustainable food procurement) İsimli AB Stratejik Ortaklar Projesi 95.475 Euro bütçeyle desteklenmeye uygun bulundu.

Proje kapsamında, Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, Slovenya ve Türkiye’den katılımcılar, 2 yıl süreyle, hazır gıda sektörünün hammadde tedarik sürecinde AB ülkelerindeki mevcut durum ve uygulamaları inceleyerek sektörün sürdürülebilirliğinin sağlanması için çalışmalar yürütecekler.