1

ÇOMÜ’lü Yasin Usta ve Hale Nur Böltül Dünya Karate Şampiyonası’nda

Bu Haber 3641 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’lü Yasin Usta ve Hale Nur Böltül Dünya Karate Şampiyonası’nda

Haber - Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ve aynı zamanda Milli Takım Sporcuları Yasin Usta ile Hale Nur Böltül Konya Selçuk Üniversitesi 75. Yıl Spor Salonu’nda yapılan Türkiye Üniversitelerarası Karate Şampiyonası’nda derece alarak Dünya Karate Şampiyonası'nda ÇOMÜ’yü temsil etmeye hak kazandılar.

Öğrenciler Yasin Usta ve Hale Nur Böltül, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ve Çanakkale Karate İl Temsilcisi Süleyman Orhan ile birlikte ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret ettiler.

Avrupa Şampiyonası’nda ve 2018 yılında gerçekleştirilecek olan Dünya Karate Şampiyonası'nda Üniversitemizi temsil etmeye hak kazanan öğrenciler ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Karate İl Temsilcisi ve Antrenör Süleyman Orhan; ‘’ Türkiye Üniversitelerarası Karate Şampiyonası’na üniversitemizi temsilen 4 sporcumuzla katıldık. Öğrencilerimizden Yasin Usta 67 kg'da Türkiye İkincisi, Hale Nur Böltül 61 Kg'da Türkiye üçüncüsü olarak ÇOMÜ’yü başarıyla temsil ettiler’’ dedi.

Süleyman Orhan; sporcuların yarışmaya hazırlıkları aşamasında, antrenmanları için maddi manevi her konuda destek olan BESYO’ya,  BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu’na teşekkür ederek, Üniversitede bu sporun daha çok yaygınlaşması için bu alanda bir branşın açılmasını çok önemsediklerini ifade etti. Orhan, karate alanında başarılı olan öğrencileri ÇOMÜ’ye kazandırmanın, ÇOMÜ’nün spor alanındaki başarılarına yenilerini eklemek adına önemli olduğunu vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in sporu ve sporcuyu önemsemesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu; spora gönül veren başarılı antrenörlerin tabanda öğrencilerle çalışıp, onları yetiştiriyor olmasının başarılar kazanabilmenin anahtarı olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Cerrahoğlu; ‘’ BESYO olarak sportif alanda her zaman önemli başarılar kazandık ve kazanmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin spora verdiği önemin neticelerinde öğrencilerin başarılarını görmekten çok mutlu olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer;  ‘’Gerçekten kendi branşında birinci ikinci üçüncü olmak gibi başarılar çok önemli ve çok değerli şeyler. Bu anlamda üniversitemiz adına sizi tebrik ediyorum’’ dedi.

Uluslararası Ortamda Sporda Daha Başarılı Bir Ülke Olmak Zorundayız

Rektör Acer, Türkiye’nin spor potansiyelinin çok yüksek olduğunun altını çizerek şunları aktardı; Ülkemiz son on beş yılda çok ciddi mesafeler kat etti, ekonomik olarak çok güçlendi. Bunun spora daha fazla yansıması lazım. Uluslararası ortamda sporda daha başarılı bir ülke olmak zorundayız. Çünkü bizim gücümüz bunu gerektiriyor ve ülkelerin gücünün göstergelerinden bir tanesi de spordaki başarılarıdır. Bunu yapmak durumundayız.

Başarılı olan öğrenci sporcularımızı burada zaman zaman bir araya getiriyoruz, görüşüyoruz. Ben çok keyif alıyorum gerçekten de sizlerle görüşmekten. İmkânlar ölçüsünde spor yapan öğrencilerimize elimizden gelen desteği vermeye ve spor alanlarını genişletmeye çalışıyoruz. Bundan sonrada müsabakalara katılma konusunda ya da başka bir hususta üniversitemizin elindeki imkânlar nereye kadarsa oraya kadar sizi destekliyoruz. Sporcularımızı desteklemeye devam ettiğimiz ölçüde mutlaka olumlu sonuçlar almaya da devam edeceğiz.

Başarı; Hayat Tarzınızın ve Kişiliğinizin Bir Sonucudur

Tabi başarıyı yakalamak bir şey,  onu devam ettirmek başka bir şey. Hayatımızda değişik dönemler olabiliyor. Şimdi öğrencisiniz sonra öğrencilik süreci bitiyor, başka bir süreç başlıyor. Önemli olan ne olursa olsun o başarınızın devamlılığını sağlamanız. Sporu yaş olarak, dönem olarak nereye kadar götürebiliyorsanız oraya kadar götürmeniz gerekli. Sporda disiplin çok önemlidir. Her sporda olduğu gibi karatede de disiplin çok önemli. Hiçbir şey saygı ve disiplin olmadan olmuyor. Yani hayatınız boyunca bu saygıyı, disiplini devam ettirmeniz lazım. Başarılarınızın devamı için bu çok önemli bir husus. Başarı güzel bir şey ama her şey değil. Zaten başarı bence bir sonuçtur, hayat tarzınızın kişiliğinizin bir sonucudur, bir amaç değildir. Bugüne kadar gösterdiğiniz güzel başarıyı, bu sonucu devam ettireceksinizdir, buna inanıyoruz. Dünya Şampiyonası için şimdiden başarılar diliyorum. ‘’



Fotoğraf Albümü