0

Sınai Mülkiyet Hakları Süreç Yönetimi Eğitimi Gerçekleştirildi

Bu Haber 1858 Kez Okundu
  • Paylaş:
Sınai Mülkiyet Hakları Süreç Yönetimi Eğitimi Gerçekleştirildi

Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü tarafından tasarlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Sınai Mülkiyet Hakları Süreç Yönetimi Eğitimi’ başlıklı proje gerçekleştirildi.

Üniversitemizde üretilen bilginin katma değere dönüşmesi için bir süredir patent, faydalı model, tasarım vb. konularda faaliyetler yürüten Proje Koordinasyon Merkezi’nin üniversitemizin bu kapsamdaki kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla GMKA’ya sunduğu proje başarılı bulunmuş ve desteklenmek üzere sözleşme imzalanmıştı. 

Proje kapsamında Proje Koordinasyon Merkezi çalışanları ve bu konuda üniversitemizde yaygınlaştırma çalışmalarında kolaylaştırıcı rolü üstlenecek akademisyenlerimize yönelik olarak 7 gün süren eğitim gerçekleştirildi. Eğitimin 5 günlük bölümünde Proje Koordinasyon Merkezi çalışanlarına patent süreçleri ve bu süreçlerin yönetimi konusunda eğitim verildi. Eğitimin kalan 2 günlük bölümü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimin her bölümü interaktif şekilde gerçekleştirildi ve eğitim sürecinde akademisyenlerimizin artan ilgisi ve memnuniyetiyle son buldu.

Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek yaptığı değerlendirmede; Üniversitemizin girişimci ve yenilikçi üniversite vizyonuna katkı sağlayacak olan eğitimlerin süreceğini, Proje Koordinasyon Merkezi'nin üniversite ve bölgede bu konularda bir çekim merkezi olmaya başladığını söyledi. 

Doç. Dr. Örnek, "Kısa sürede farkındalık oluşmaya başladı. Sınai Mülkiyet Kanunu bu yıl değişti. Yeni kanun üniversitelere, akademisyenlere ve ilgililere yeni hak ve sorumluluklar getirdi. Bundan sonra akademisyenler ve öğrencilerimizin buluşlarını önce Proje Koordinasyon Merkezi'ne bildirmeleri gerekecek. Patent, marka, tasarım vb. hakkını katma değere dönüşümü için akademisyenlerimizi Proje Koordinasyon Merkezi'ne bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Proje Koordinasyon Merkezi çalışanları tarafından sınai mülkiyet haklarına ilişkin merak edilen konularda daha fazla bilgi için patent@comu.edu.tr adresine e-posta gönderilebileceği belirtildi.

Fotoğraf Albümü