5

Öğrencilerimizin Burs ve Barınma Sorunları Artık Daha Kolay Çözülüyor

Bu Haber 2518 Kez Okundu
  • Paylaş:
Öğrencilerimizin Burs ve Barınma Sorunları  Artık Daha Kolay Çözülüyor

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban

Üniversitemizdeki öğrencilerin burs ve barınma ihtiyacını karşılamak, ilgili konulardaki problemlerini çözmek ve imkanlardan hızlı bir şekilde faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye’de ilk kez Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) kurulan Burs ve Barınma Koordinatörlüğü, geçtiğimiz yıl ÖSEM’de hizmet vermeye başlamıştı.

Akademik gelişimin sürdürülebilir olması, uluslararasılaşma, fiziksel altyapı eksikliklerinin giderilmesi, öğrenci ve personel için sportif ve sosyal mekanlar yaratılması gibi konuların gündeminde olduğu ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, üniversitemiz öğrencilerinin çeşitli sorunlarını gidermek amacıyla kurulan Burs ve Barınma Koordinatörlüğü’nü ziyaret ederek gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Ziyarete, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu, Burs ve Barınma Koordinatörü Okutman Zeynel Kılıç, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yüksel Yıldız, Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ve öğrenciler de katıldı.

Burs ve Barınma Koordinatörü Okutman Zeynel Kılıç, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci Konseyi Başkanlığı ile koordinasyon içinde çalıştıklarını belirterek yaptıkları çalışmaları anlattı: “Şuan gündemimizde beslenme bursları var. Beslenme burslarının öğrencilerimize dağıtımı ve öğrencilerimizin bu ihtiyacının karşılanması için çalışma içerisindeyiz. Aynı zamanda kısmı zamanlı çalışma programı var.  Bunun dışında özel kurum ve kuruluşlardan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs edinmeye çalışıyoruz.” 

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Burs ve Barınma Koordinatörlüğünün kuruluş amacının üniversitemizdeki öğrencilerin burs ve barınma sorunları ile ilgilenecek doğrudan muhatapları olmasını sağlamak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 

Burs ve Barınma Konusunda Tek Bir Adres Olsun İstedik

“Burs ve Barınma Koordinatörlüğü geçen yıl kurulana kadar öğrencilerimizin bu konularla ilgili tek bir muhatabı yoktu. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı birçok işin yanı sıra bunu da halletmeye çalışıyordu.  Bu ciddi eksiklikti. Burs ve barınma konusunda her ayrıntının takip edileceği bir birim olmasını arzu ettik ve bu birimi geçen yıl oluşturduk. Koordinatörlüğümüz öğrencilerimize destek olma ve yönlendirme yapma konusunda çalışmalar yapmasının yanı sıra dışardan öğrencilere burs vermek isteyenleri motive edecek çalışmalar yapmasını da amaçladık. Bu konuda epey çalışma da yapıyorlar.  Şüphesiz ki bu birim yeni başladı, ilerleyen zamanlarda daha da güçlenecek ve yaptıkları çalışmalar ile öğrencilerimize dışarıdan burs verenlerin sayısını artırmaya ciddi katkısı olacak. Biz de üniversite yönetimi olarak bu birimin güçlenmesi için elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Uluslararası öğrencilerimizin burs barınma konuları bizim vatandaşımız olan öğrencilerimizin burs barınma sorunları kadar önemli. Barınma konusunda alt yapı çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca Burs ve Barınma Koordinatörlüğü, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörlüğü, Öğrenci Konseyi koordineli şekilde çalışarak yabancı öğrencilerimize de burs ve barınma konusunda büyük destek sunuyorlar. Amacımız yabancı öğrencilere burs ve barınma konusunda en iyi desteği sağlayan üniversite olmak. Uluslararası öğrenci sayımızda artış var ancak biz öğrencilerimizin yüzde beşinin uluslararası öğrenci olması çalışmalarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz.”

Rektör Acer, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak Burs ve Barınma Koordinatörlüğü’ne çalışmalarında başarılar diledi.  






Fotoğraf Albümü