ÇOMÜ’nün İlk Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Mezun Oldular

ÇOMÜ’nün İlk  Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Mezun Oldular

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak

Çocukların erken yaşta üniversite havasını soluması amacıyla İsmail Kaymak Okulları 4. Sınıf öğrencileri, Çocuk Üniversitesi Projesi kapsamında ÇOMÜ’nün çeşitli fakültelerinde derslere katıldılar, uygulama alanlarını görme fırsatı buldular.

Fen Edebiyat Fakültesi’nde Arkeoloji, Turizm Fakültesi’nde Gastronomi, ile Ziraat Fakültesi ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nin çeşitli bölümlerinde uygulamalı derslere iştirak eden 53 öğrenci, aynı zamanda ÇOMÜ Kütüphanesi’ni ziyaret etti, ÖSEM öğrenci yemekhanesinde yemek yedi.

3 haftalık program neticesinde miniklere, Troia Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çavuş Şahin ile ilgili akademisyenlerin yanı sıra, İsmail Kaymak Okulları Müdürü Ayhan Aytekin ile velilerin katıldığı törende, projeye destek veren akademisyenlere plaket takdim edildi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden burada yaptığı konuşmada çocukları üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek “Bir benzeri var mı bilmiyorum ama bence önemli bir proje. Çocuk Üniversitesi Projesi kapsamında öğrencilerimiz özellikle uygulamalı bilimler ağırlıklı programlarımızda projelerini gerçekleştirdiler. Çocuklarımız açısından keyifli geçtiğini düşünüyorum. İleride çalışmak istediğiniz mesleğe böyle güzel projelerle karar vereceksiniz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.