1

Yıldızların Peşinde 15 Yıl

Bu Haber 2743 Kez Okundu
  • Paylaş:
Yıldızların Peşinde 15 Yıl

Gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla dünya üniversiteleriyle yarışan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi 15. yılını kutladı.

Bilimsel yayınlarda dünya literatürüne girmiş olan 11 tane yıldızın keşfedildiği Ulupınar Gözlemevi, bilime katkı sunmasının ve yüksek lisans - doktora öğrencilerinin veri topladığı bir uygulama sahası olmasının yanı sıra düzenlenen çeşitli etkinliklerle bünyesinde bulunan 4 teleskop ile güneş ve ay tutulması, meteor ve yıldız yağmuru, süper ayın doğuşu, gezegenlerin hareketleri gibi astronomik olaylar hakkında öğrencilerimizi ve halkı bilgilendiriyor.

Kutlama etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uzay Bilimleri Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Bulut, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gözlemevinin bahçesinde, Öğr. Gör. Kazım Çokoğullu’nun gitar dinletisi ile başlayan programda günün anısına pasta kesilerek pilav ikramı yapıldı.

Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, günün anlam ve öneminde dair yaptığı konuşmada Türkiye’nin en büyük teleskobunun ÇOMÜ’de olduğunu vurgulayarak Türkiye’de gözlemevine sahip üniversite sayısının sadece 7 olduğunu söyledi. Prof. Dr. Osman Demircan, verdiği konferansta dinleyicilere gözlemevi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Programın son bölümünde, Arş. Gör. Oğuz Öztürk “Güneş Sistemi ve Öte Gezegenler”, Arş. Gör. Dr. Afşar Kabaş “Asteroidler, Kuyruklu Yıldızlar ve Meteorlar” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Fotoğraf Albümü