3

ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Bu Haber 3088 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Haber - Fotoğraf : Ahmet Türker

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Siyasal Bilgiler Fakültesinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, akademik, idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan mezuniyet töreni konuşmalarla devam etti.

İlk mezunlarını veren Siyasal Bilgiler Fakültesi birincisi Cennete Üsttemel yaptığı konuşmada; ”4 yıllık üniversite eğitimi süresince bizden bekleneni yapmaya ve bugünün hakkını vermeye çalıştık. Eğitimimiz sırasında bizlere verdikleri desteklerden dolayı hocalarımıza, bizlere maddi ve manevi olarak büyük destekleri olan aileme de çok teşekkür ediyorum. Mezuniyetimiz sonrasında, devletimize ve milletimiz hizmet için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” dedi.

Üsttemel’in konuşmasının ardından, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul ve Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, kendisine çiçek ve hediye takdim ettiler.

Hediye takdiminden sonra, Fakülte birincisi Cennete  Üsttemel şeref kütüğüne plaket  çaktı.

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Gümüş, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olarak bugün çok gururluyuz. Mezun olan öğrencilerimiz, meslektaşımız olarak aramızdan ayrılacaklar. Çok zorlu sınavlardan geçerek fakültemizin bir üyesi oldunuz. Bundan sonraki yaşamınızı, sosyal sorumluluklarınızın bilincinde olarak ve ülkemizin gelişmesi için çaba harcayarak sürdürmeniz gerekmektedir. Ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için faydalı işler yaparak,  gelecek nesillere örnek teşkil edeceğinizi ümit ediyorum ve mezun olan tüm arkadaşlara meslek hayatında başarılar diliyorum.” dedi.

 Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün ilk mezunları olarak, fakültemizin eğitilmiş, nitelikli insan gücü olarak hazırlanmış mezunlarımızsınız diyen Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Hüseyin Erkul ise sözlerine şöyle devam etti.

“İlk mezun demek model olmak, emsal olmak, örnek olmak ve fakültenin zeminini oluşturmak, ufuk olmak ve en uygun kişi olmak demektir. 4 yıl boyunca aklınızı kullanmayı, bilimsel düşünmeyi, dünya ve ülke sorunlarına duyarlı kalmayı, ailesine, vatanına ve milletine hayırlı olmayı öğrettik. Kamu kurumlarında ve özel sektörde devletine ve Türk Milletine hizmette kaliteyi ön plana almalısınız. Aldığınız eğitimle, yöneticiliği ve karar almayı, sorun çözmeyi öğrendiniz. Bu sebepten çalışkanlık, olgunluk, medeniyet ve üretkenlik önceliğiniz olmalıdır.”

 Büyük bir tarih yazılan Çanakkale’de, 4 yıl boyunca yaşadığınız ruhla milli ve manevi değerlere bağlı eğitim ve öğretim gördünüz diyen Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem de sözlerine şöyle devam etti:

 “Siyasal Bilgiler Fakültesinin İlk mezunlarını vermemiz sebebiyle haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Size eğitim veren hocalar olarak, devletimize ve milletimize tüm gücünüzle hizmet etmenizi istiyoruz. Türkiye’nin daha güçlü olması için katkı vermeye çalışalım. Hayatınızın bundan sonraki bölümünde başarı diliyorum.”

Yapılan konuşmalar sonrasında mezun öğrencilere diplomaları takdim edildi. Ardından toplu kep atma töreni ile program sona erdi.