0

Trakya Üniversiteler Birliği Selanik’te Tanıtılacak

Bu Haber 2592 Kez Okundu
  • Paylaş:
Trakya Üniversiteler Birliği Selanik’te Tanıtılacak

Bilim, sanat, spor ve kültür alanlarında hem kendi ortak coğrafyasında işbirliği içerisinde olmayı, hem de Türkiye’nin Balkanlara açılan kapısı olmayı hedefleyen Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB), 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek “Türk Eğitim Günleri”nde yer alacak. 

Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere Türkiye’nin beş üniversitesinin rektörü ve heyetlerinin katılacağı 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı, üye üniversitelerin eğitim programlarını, akademik imkânlarını, yayın faaliyetlerini uluslararası boyutta tanıtma fırsatı sunacak.

20 bin ziyaretçinin katılması beklenen ve 4 gün sürecek fuarın yanı sıra gerçekleştirilecek temaslar ile başta Selanik’teki üniversiteler olmak üzere Yunanistan’daki üniversiteler ile ortak proje, araştırma, eğitim-öğretim, öğrenci-öğretim elemanı değişimi ve akademik işbirliği imkânlarını geliştirmek hedeflenirken lisans ve lisansüstü seviyede yurtdışında eğitim görmek isteyen Yunan vatandaşı gençleri Türkiye’de eğitim görme imkânı sunmak ve iki ülke arasında uzun vadeli olarak ekonomik, siyasi ve kültürel işbirliğini geliştirmek amaçlanıyor.