1

Biga MYO Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 3568 Kez Okundu
  • Paylaş:
Biga MYO Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Haber - Fotoğraf: Tuncay Ak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu (MYO) yeni hizmet binasının temel atma töreni, Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Törene; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra il protokolü katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran’ı Kerim tilavetiyle devam etti. Geçen yıl 25. döneminde 5 bininci mezununu veren ve şu an 2 bin 500’ün üzerinde öğrencisi olan Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur konuşmasında şunları aktardı:

‘’Temelini attığımız yeni hizmet binası tamamlandığında laboratuvarlarıyla, atölyeleriyle, derslik ve ofisleriyle örnek gösterilecek bir meslek yüksekokulu olacaktır. Yüksekokulumuz, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve yakın zamanda temeli atılacak olan Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Binası ile birlikte Biga’da daha nitelikli bir üniversite ortamına ulaşılacaktır.’’

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ülkenin birçok sorununun hızla çözülüyor olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek” Ülkemizin alt yapısı onlarca yıl bu ülkenin en temel en ciddi sorunlarından birisiydi. Ulaşım sorundu, iletişim sorundu, eğitim alt yapısı sorundu. Üniversitemizde göreve başladığımda Ankara’dan Çanakkale’ye gelmek sorundu. Biga’dan Çanakkale’ye gitmek sorundu. Buraya gelip göreve başladığımda içinde çalışmaya başladığım bina sorundu. İhtiyacımız olan malzemelerin eksikliği bir sorundu. Çalışma ortamı bir sorundu. Burada Biga’daki okullarımızda hoca eksikliği bir sorundu ve eğitime verilen maddi destek bir sorundu. O yıllarda şahsen bana “burada ne işiniz var” diyenlere aldırmadan kalacağız ve bu üniversiteyi hak ettiği noktaya getireceğiz dedik. Güvendiğimiz unsur ise benim gibi düşünen, çalışkan, iyi niyetli insanların yaşadığı bir ülke olduğunu bildiğimiz Türkiye’ydi” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Bilim Adamı Olarak Eğitime Verilen Destekten Mutluluk Duyuyorum

Burada çalıştığım süre boyunca, üniversitemizi bir bilim yuvasından başka bir kuruma çevirmeye çalışan ya da üniversitemizi tabiri caizse kontrol altına almaya çalışan yapılarla da mücadele ettik. Hem ülkemiz adına hem bilim adına bu yapılarla mücadele ettik. Bütün bu mücadeleler dışında bu iyi niyetli insanlar, Türkiye’yi konuşmamın başında saydığım sorunları geride bırakarak hak ettiği noktaya getirdiler. Her şeyden önce bu ülkenin bir vatandaşı olarak büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak, ülkemizin uluslararası alanda geldiği noktadan büyük mutluluk duyuyorum. Bir akademisyen, bilim adamı olarak eğitime verilen maddi destekten ve konuşmamın başında saydığım sorunların çözülmüş olmasından büyük mutluluk duyuyorum.

Emeği Geçen, Katkı Sunan Herkese Teşekkür Ediyorum

Bu kampüs şüphesiz ki üniversitemizin en değerli unsurlarından bir tanesi. Bu kampüsü geliştirme çabamız başından beri olduğu gibi bundan sonrada devam ediyor, devam edecek. Bütün başarılarımızda emeği geçen kişilere ve kurumlara teşekkür borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmadık. Başta Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çanakkale’ye gelip göreve başlayalı çok uzun zaman olmamasına rağmen üniversitemizin bütün faaliyetlerinde bizlere en büyük desteği verebildiğini, vermek istediğini, vereceğini gösterdi. Siyasi kişiliğini bir kenara bırakıyorum, Sayın Bülent Turan tıpkı konuşmamın başında ifade ettiğim bu ülkeyi iyi noktalara getirmeye çalışan ve iyi niyetle çalışan birisi olarak, beraber çalışmaktan gurur duyduğumuz ve beraber çalışmaktan dolayı da büyük işler başardığımızı bir şahsiyet. Kendisine üniversitemiz adına bulunduğu çevreyi kalkındırma çabasından dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Burada ismen sayamayacağım kadar Biga’dan bizleri destekleyen kurumlar ve kişiler var. Sayın Kaymakamın şahsında bütün Bigalılara bugüne kadar gösterdikleri desteklerden dolayı üniversitemiz adına şükranlarımı sunuyorum.

Bütün Başarılar İyi Niyetle Çalışmaktan ve Gayretten Doğar

Biga MYO binası 8 milyon 980 bin TL’ye ihale edilmiş bir binadır. Geçen yılın Aralık ayında ihalemizi yaptık. Ocak ayında sözleşmemizi imzaladık. 590 günlük bitirme süresi geriye saymaya başladı. Allah yardımcımız olursa önümüzdeki yılın Haziran ayında bu temelini attığımız binaya hocalarımız ve öğrencilerimizle beraber geçmiş olacağız. Toplam büyüklüğü 8345 m2. 26 derslik var. 49 adet akademisyenlerimiz için ofis var. 12 adet idari ofis var. 9 adet laboratuvar var. 4 adet atölye var. 1 adet 120 kişilik konferans salonu var ve 90 araçlık otopark var. 2511 öğrencisi ile Biga MYO, 403 öğrencisi ile Biga Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve 5732 öğrencisi ile Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin bulunduğu bu kampüs sürekli geliştirmeye devam ettiğimiz ve bundan sonra da biraz önce saydığım kişilerle daha da geliştireceğimize emin olduğum üniversitemizin müstesna bir kampüsü haline gelecektir. Bütün başarılar iyi niyetle çalışmaktan ve gayretten doğar. Benim şahsen tecrübem odur ki bizi Yaradan, iyi niyetle çalışanların önünü her zaman açmıştır.”

AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Bülent Turan ise ÇOMÜ’nün bölge için ne anlama geldiğinin farkında olduklarını ifade ederek “Üniversitemizin her açılışına, temel atma törenine katılmak bizim için onurdur. Üniversitemizi seviyoruz. Bu bölge için kıymetini biliyoruz. Akademik çalışmaların, genç eğitiminin ötesinde insanımız için hangi anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. O yüzden üniversitenin her aşamasında olmayı kendimize ayrı bir görev olarak değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da “Üniversiteler her çağda toplumların can damarı olmuştur. Yüzyıllardır ilmek ilmek işlediğimiz Anadolu toprakları dünyanın bilinen en eski üniversitelerine ev sahipliği yapmıştır. Bizim bu topraklarda doğan medeniyetimiz her zaman ilim, bilgi ve sanatla beslenmiştir. Bugün burada köklü geçmişe yaraşır bir temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. 2018 Temmuz’unda bitirilmesi hedeflenen Biga MYO’nun Çanakkale’ye ve ülkemize güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum“ diye konuştu.

İl Müftüsü Arif Gökçe’nin yaptığı dua ile birlikte protokolün butona basmasıyla Biga MYO yeni hizmet binasının temeli atıldı. Tören ikramla son buldu.