0

“Türk Saanen Keçisi ve Tahirova Koyunu Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Bu Haber 3086 Kez Okundu
  • Paylaş:
“Türk Saanen Keçisi ve Tahirova Koyunu Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Türkiye’de “Tarım Eğitim ve Öğretiminin 171. Yıl Dönümü” sebebiyle, Türk Saanen keçisi ve Tahirova koyununu tanıtmak üzere Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafından düzenlenen “Türk Saanen Keçisi ve Tahirova Koyunu Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Ümit Ortan, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Karabayır, ilgili oda başkanları, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda yetiştirici katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aynur Konyalı konuşmasında, Türk Saanen keçisi ve Tahirova koyununun ülkemiz için önemine değindi ve Çanakkale’nin damızlık Türk Saanen keçisi üretiminde Türkiye’de bir marka haline geldiğini belirterek Tahirova koyununun da Ziraat Fakültesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde marka olma yolunda ilerlediğini kaydetti. 

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz konuşmasında, Türk Saanen Keçisi ve Tahirova Koyunu Çalıştayını Ziraat Fakültesi bünyesinde gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti ve şunları aktardı;

“Gerçekleştirilen Çalıştay ile Türk Saanen keçisi ve Tahirova koyununun kamuoyunda daha iyi tanıtılması sağlanmış olacak, Neden Saanen keçisi? ve Neden Tahirova koyunu? sorularına hep birlikte yanıt arayacağız. Çalıştayda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise; “Ülkemizde damızlık Saanen keçisi yetiştiriciliğinde son derece önemli bir merkez konumuna gelmiş olan, Tahirova koyunu konusunda da çalışmalarına başarılı şekilde devam eden TETAM Küçükbaş Hayvancılık Birimine ve bu konuda projelerini sürdüren değerli akademisyenlerimize teşekkür ediyor, çalıştayın gerek yetiştiricilerimize, gerekse bilim camiasına faydalı olması dileklerimle başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Türker Savaş moderatörlüğünde sunumlar ve tartışmalar bölümüne geçildi. Çalıştay, ÇOMÜ TETAM Küçükbaş Biriminde yapılan teknik inceleme gezisi ile son buldu.


Fotoğraf Albümü