0

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Bu Haber 1565 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Dardanos Yerleşkesinde düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mirza Tokpunar ve Prof. Dr. Ahmet Erdem’in de katıldığı toplantıda Prof. Dr. Acer, ÇOMÜ’nün son 1 yıldaki gelişimini içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Rektör Acer, sunumunda şu konularda bilgiler verdi;

“Bilimsel Çalışmaların Adresi; Proje Koordinasyon Merkezi

Hocalarımızın akademik çalışmalarını, projelerini maddi olarak destekliyoruz. Bunu bilimsel araştırma projelerini destekleme fonumuz ile yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri akademisyenlerimiz daha çok bilimsel çalışma yapıyor. Bilimsel çalışmaları desteklemek için projeler sunmuştuk ve bunları gerçekleştirebildik. Hem de vadettiğimizden daha iyi şartlarda gelişim gösterdik.

Proje Koordinasyon Merkezi’ni kurduk. Hocalarımıza, öğrencilerimize proje yazma, proje kabulü konusunda teknik destek veren, uzmanlardan oluşan bir birim haline dönüştü. Bu birim, bilime verdiğimiz değerin somut yansımasıydı.

Antarktika’da ÇOMÜ Bayrağı Dalgalandı

Antarktika’da gerçekleşen bilimsel çalışmada ÇOMÜ’lü akademisyenimiz üniversitemizi ve ülkemizi temsil etti. Orada kurulması planlanan bilim üssünde de görev yapması düşünülen akademisyenlerimizi maddi ve manevi olarak destekledik.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanımızı Artırdık

Bünyemize çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci kattık. Bununla da yetinmeyip çok sayıda ülkeyle ikili işbirlikleri gerçekleştirdik. Uluslararası iş birliklerini çok önemsiyoruz, Yunanistan, Balkanlar, Batı Trakya, Bulgaristan, Kosova gibi ülkelere gidip üniversitemizi tanıttık. Şu an 700 yabancı uyruklu öğrencimiz var, YÖK’ün bize tanımış olduğu ayrıcalık sayesinde artık ülke bazında kontenjan açabiliyoruz.  

Gelibolu Alan Başkanlığı ile İşbirliği

Gelibolu Alan Başkanlığı ile yaptığımız işbirliği sayesinde akademik çalışmalarımız, projelerimiz Alan Başkanlığının verdiği destekle gerçekleştirilecek. Hem Gelibolu Yarımadası’nın gelişmesi hem akademisyenlerimizin çalışmalarını gerçekleştirmesi anlamında çok önemli.

Akademisyen Sayımız Arttı

Akademik kalitenin artması akademisyen sayısının artmasıyla mümkün. Biz göreve geldiğimizden beri akademisyen sayımız oldukça artı. Bu ÇOMÜ’nün kalitesinin arttırılması anlamında çok önemli.  Profesör sayısı 28, doçent sayısı 60, yardımcı doçent sayısı 76 arttı. Bunlar dışında okutman, uzman, araştırma görevlisi olmak üzere toplam 263 akademisyen göreve başladı.

Bölüm Çeşitliliği Sağlandı

ÇOMÜ günümüze hitap eden bölümleri kurmayı amaç edindi. Moda tasarımı, bilgisayar teknolojileri, bilişim teknolojileri, enerji yönetimi, gastronomi gibi revaçta olan bölümleri açtık. Açık olan fakat öğrenci almayan bölümleri aktif hale getirdik.

Tıp Fakültesi Gelişime Devam Ediyor

Tıp Fakültesi Hastanesi, mekânsal gelişiminin yanı sıra çok sayıda akademisyenin göreve başlamasıyla gelişimini sürdürüyor. Yeni açılan kliniklerle göz dolduran ÇOMÜ Hastanesi bölgenin en güçlü sağlık merkezi olmak için atılım gösteriyor.

Diş Hekimliği Fakültesi Kuruldu

9 anabilim dalı, 2 bölüm ile Diş Hekimliği Fakültesini kurduk. Geçtiğimiz yıl içinde kurulma kararı çıkan fakültenin akademik yapılanması gerçekleşti. Diş Hekimliği Fakültesinin standartları oldukça yüksek. Bu sebeple Kepez’de bulunan hastanenin tüm birimlerinin Terzioğlu Yerleşkesine taşınmasının ardından öğrenci alımına da başlayacağız.

Bölümlerin Aktif Hale Getirilmesi

Uzun yıllardır açık olan fakat öğrenci alımı yapmayan, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü, Ziraat Fakültesi’nde Tarımsal Yapılar ve Sulama Programı, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda İş Sağlığı ve Güvenliği, Ezine MYO’da Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Yenice MYO’da Ormancılık ve Orman Ürünleri, Bayramiç MYO Spor Yöneticiliği Bölümü 1 ve 2. Öğretimi bu yıl ilk kez öğrenci alacak.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne dönüştü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Türkiye’de sadece 7 üniversitede eğitim veriyor. Bu aslında bizim çabalarımızın bir meyvesi ve üniversitemizin prestiji konusunda önemli bir adım.

URAP Listelerinde Yükseliş

Kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalarımızın meyvesini URAP listelerindeki yerimizden anlıyoruz. Türkiye’de üniversitelerin akademik kalitesine göre sıralandığı en güvenilir liste URAP listesidir. Göreve başladığımızda 51. sırada olan ÇOMÜ bugün 34. sıraya yükseldi. 200 üniversite arasında 34. sırada bulunan ÇOMÜ’yü daha da üst sıralara çıkarmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.

Rektörlük Konferanslar Dizisi

Geçtiğimiz bir yıl boyunca, Türkiye’nin alanlarında uzman, en iyi konuşmacılarını Çanakkale’ye getirdik. Hem üniversitemize hem Çanakkalelilere fayda sağlamasını düşündüğümüz etkinlikler önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Spor Sanat ve Bilim Şenliği Gerçekleştirildi

Ülkemizde yaşanan terör saldırılarından ve uğradığımız kayıplardan dolayı bu yıl bahar şenliği yapmadık. Bu yıl şehitlerimize olan saygımızdan dolayı bahar şenlikleri yerine spor, sanat ve bilim şenliği gerçekleştirdik.

EBYS’ye Geçildi

Elektronik Belge Yönetim Sistemi, üniversitemizde bürokrasinin hızlı ve verimli işleyebilmesi için çok önemli bir adımdı. Bunu artık çok rahat kullanabilir hale geldik ve bu hız bir çok işimizi kolaylaştırdı. Maliyetin azalmasının yanı sıra, kâğıt tasarrufuyla çevreyi koruma anlamında güzel bir çalışma gerçekleşti.

ÖBS Yenilendi

Öğrenci bilgi sistemimiz, uzun zamandır teknik sıkıntılar yaşıyordu ve araştırmacılarımız kendimize ait bir sistem geliştirdiler.  Ağustos ayı itibariyle, kendi programını yazan ve uygulayan bir üniversite haline geleceğiz.

Biten Projeler – Devam Eden Projeler

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii hem Çanakkaleliler hem de özellikle İlahiyat Fakültesi öğrencileri için çok faydalı bir hizmet oldu.

Öğrenci alanları olarak kullanılan yemekhaneler, laboratuvarlar, ders çalışma alanları, sosyal yaşam alanları, MYO bina yenilemeleri gibi birçok alanda yenileme gerçekleştirdik.

Patoloji, çocuk cerrahisi, onkoloji kliniği, ramotoloji, plastik cerrahi, organ nakli ünitesi, uyku- alkol-madde, sigara bırakma polikliniği gibi birçok yeni birim açıldı.

Gelibolu Piri Reis MYO binası, kütüphanesi, laboratuvarları tamamlandı.

600 yatak kapasiteli, 15 adet ameliyathaneli, 15 adet dersliği olan, 250 kişilik konferans salonuna sahip Tıp Fakültesi Hastanesi binasının birçok kısmı tamamlandı. İçerideki revizyonların tamamlanması ve çevre düzenlemesi de en kısa sürede tamamlanacak.

Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler MYO binaları tamamlandı. Önümüzdeki yıl yeni binada eğitim-öğretime başlayacaklar.

Anafartalar Yerleşkesinin binalarının yıkılıp yeniden inşa edilmesi projesi tamamlandı.”

Rektör Acer'in, toplantının son kısmında, basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından iftar yemeğine geçildi.

Haber: Gökçe Güzel 

Fotoğraflar: Hüseyin Dayankoç