5

Terzioğlu Yerleşkesi Teleferik Projesinin Toplantısı Yapıldı

Bu Haber 1705 Kez Okundu
  • Paylaş:
Terzioğlu Yerleşkesi Teleferik Projesinin Toplantısı Yapıldı

Terzioğlu Yerleşkesi Teleferik Projesinin toplantısı Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Metehan Uzun, Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Mimarlık Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Önal, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Monus, Kenan Yücel, Yapı İşleri Daire Başkanı Sinan Karabulgu ve Proje Ofisi çalışanları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, kampüs içerindeki ulaşım probleminin çözülmesine ilişkin geliştirilen teleferik sistemi ile ulaşım projesi için uzun zamandır çalışıldığını belirterek şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi üniversitemizdeki önemli projelerden bir tanesi kampüs içi ulaşımın bir nevi çözülebilmesi anlamında teleferik sistemiyle ulaşım siteminin kurulması projesi. Bu projenin üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Amacımız, bu projenin yapılabilirliğini araştırmak, niteliğinin ve maliyetinin ne olacağının tespitini yapmaktı. 

Projenin yapılabilirliği üzerinde yaptığımız araştırmalar ve çalışmalar bize kampüsümüz için böyle bir ulaşım sisteminin uygun hatta gerekli olduğu ortaya koydu.  Bu işi yapan uzmanlar kampüs içerisinde alternatif olabilecek raylı sistemin kurulamayacağını ancak teleferik sisteminin yapılabileceğini aktardılar. Bu sistem de Çanakkale’nin ve kampüsümüzün şartlarına uygun şekilde tasarlandı. Çok yüksekten gitmeyen, kampüsümüzün mevcut yapısal niteliklerini esas alan ve en tepe noktasına kadar ulaşımı sağlayabilecek bir sistem olarak planlandı. Proje ile ilgili ortaya çıkan rakamlar ise teleferik sisteminin yapılabilirliğini gösteriyor. Biz projenin niteliği ve maliyetini bir rapor haline getirdik ve projeyi inceleyecek olanların gözünde sistemin canlanabilmesi için de bir simülasyon filmi vasıtasıyla destekledik.  Bu film bize ve projeyi inceleyecek olanlara tam olarak sistemin nereden başlayıp nasıl kurulacağını, nerede sona ereceğini, bu sistemle beraber oluşturulması düşünülen istasyonların niteliklerinin ne olduğunu net şekilde göstermiş oluyor. Bundan sonra iş yönetim olarak bize düşüyor. Bunu anlaşılmasını sağlamamız lazım.”

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'in açıklamasından sonra yönetmenliğini İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Önal’ın yaptığı,  kamera ve kurgu da Öğr. Gör. Gökhan Akça’nın, animasyonların hazırlanmasında ise Çağlar Doğru’nun görev aldığı Teleferik Proje Filmi izlendi ve proje ile ilgili fikir alış verişinde bulundu.

Haber: Eylem Tuna