0

Biga İİBF Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 1828 Kez Okundu
  • Paylaş:
Biga İİBF Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni Biga İlyas Bayram Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer önderliğinde ÇOMÜ’lü akademisyenlerin izleyicileri selamlamasının ardından mezun olan öğrencilerin geçidi gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Biga İİBF Öğrenci Konseyi Temsilcisi Sertan Çelikten yaptığı konuşmada “Biga’ya ağlayarak gelmiştik, ağlayarak gidiyoruz. Bizlerde emeği olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Mezun arkadaşlarıma yeni hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Fakülte Birincisi Kamu Yönetimi Bölümü II. Öğretim öğrencisi Emrullah Şahin ailesine teşekkür ederek başladığı konuşmasında:

“Bugün 4 yıllık eğitimimizi bitirdik ve artık mezunuz. 4 yıl boyunca Türkiye’nin her kösesine umut saçmayı amaçlayarak, insanları gülümsetmek için yola çıkan ve sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdiğimiz üyesi olduğum Biga Umut Işığı Topluluğu üyelerine, hocalarımıza, yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” diyerek mezun arkadaşlarına yaşamlarında başarılar diledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Biga İİBF ile ilgili bilgiler verdi ve mezun öğrencilere seslendi;

“Çok sevgili mezun öğrencilerimiz;

Türkiye’de sayıları yaklaşık 200’ü bulan üniversiteler içerisinde kalitesiyle, büyüklüğüyle Türkiye’nin ilk 40 üniversitesi arasına girebilmiş bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi akademik kadrosuyla oldukça zengin, oldukça kaliteli bir fakülte haline geldi. Öğrencilerimiz hem çalışma hayatlarında hem özel hayatlarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden mezun oldukları için gurur duyabilirler, bunu övünçle dile getirebilirler.

Hepiniz biliyorsunuz ki eğitim süreci üniversite eğitimiyle bitmez. Kendinizi geliştirme çabanız devam etsin. Bu çabalarınız devam ettiği sürece arzuladığınız kariyeri, her şeyi başarabileceksiniz. Hemen olmasa bile mutlaka başaracaksınız. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.”

Konuşmaların ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ödülleri, Prof. Dr. Yücel Acer, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülü Arslan, Belediye Başkanı İsmail Işık, Garnizon Komutanı Mehmet Emri’nin yanı sıra, diğer protokol mensupları ve akademisyenler tarafından verildi.

Tören, mezuniyet programının yapılmasına katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür belgesi verilmesinin ardından kep atma merasimiyle sona erdi.

Haber: Gökçe Güzel