ÇOMÜ Deniz Elçileri Topluluğu Denizden 492 KG Atık Materyal Çıkardı

ÇOMÜ Deniz Elçileri Topluluğu Denizden 492 KG Atık Materyal Çıkardı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Elçileri Topluluğu, “Clean up the MED” etkinliği kapsamında; Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Çanakkale Belediyesi ve ÇOMÜ desteği ile Çanakkale Yeni Kordondaki 700 metrelik kıyı şeridinde gerçekleştirdikleri temizlikte 492 kg katı atığı (plastik şişe, araba lastiği, halı, cam şişe, sigara izmariti, kumaş parçaları, halı vb) denizden çıkardılar.

Topluluk akademik danışmanları Yrd. Doç. Dr. Sevil Yalçın ve Yrd. Doç. Dr. Sibel Telli, topluluk temsilcileri Ömer Kırbaş ve Belemir Özeş eşliğinde, Fen Bilgisi Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin amacı; kıyılara atılan katı atıkları toplamak, atıkların ağırlık ve içerik analizini yaparak deniz ve kıyı kirliliğinin boyutlarına dikkat çekmek olarak açıklandı.