1

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile ÇOMÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Bu Haber 1571 Kez Okundu
  • Paylaş:
Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile ÇOMÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen protokolde Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile yaptıkları işbirliğinden büyük mutluluk duyduğunu ve protokolün çok önemli olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Üniversitemizin güçlü bir tarih bölümü var. Özellikle tarih bölümünden hocalarımızın uzun süre önce başlattıkları ve yürüttükleri bir araştırma merkezi var. Atatürk ve Çanakkale Savaşları'nı Araştırma Merkezi (AÇASAM). Bu merkez üniversitemizdeki en aktif merkezlerden bir tanesi. Çanakkale Savaşları ile ilgili yapılan çalışmalar sadece Çanakkale’yi değil bütün Türkiye’ye ve bilim camiasına hitap ediyor. Özellikle yakın tarihimizle ilgili yaptığımız çalışmalar. Tarihi Alan Başkanlığı bu konudaki en yetkin ve yetkili kuruluş. Dolayısıyla iki kurum arasında Çanakkale Savaşlarına ilişkin yapılacak araştırmalarda bir işbirliği protokolü oluşturuluyor olması bizi çok mutlu ediyor. Biliyoruz ki bu işbirliğinden çok güzel çalışmalar ortaya çıkacak. Bu protokolle her iki kurumun yapacağı ortak bilimsel çalışmaların ortak çerçevesini oluşturacak. Böylelikle hem alan başkanlığının planladığı bilimsel araştırmalar uygulamalar konusu hem de üniversitemizin bu konuda yapacağı katkılarla ortaya güzel projeler çıkacaktır diye düşünüyoruz. Böyle bir çalışmayı başlattıkları için hocalarımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir işbirliği çalışması için Alan Başkanlığına ve Alan Başkanımıza da teşekkür ediyorum.”

“ÇOMÜ En Büyük Paydaşımız”

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan ise, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı olarak en büyük paydaşlarının ÇOMÜ olduğunu vurgulayarak Protokolün önemine değindi.

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimizin iradesiyle Çanakkale Savaşları ile ilgili özel bir kurum oluşturuldu. Çanakkale Savaşları ile ilgili olabilecek her türlü çalışmanın yürütülmesi ile ilgili bir sorumluluk verildi. Bu sorumluluk yeni kurulan teşkilatın üstlendiği önemli bir görev. Bu görevi layıkıyla yerine getirmek bireysel olarak oldukça zor. Bu alanda bugüne kadar ilgisi olan kimler, hangi kuruluşlar, bunların ortaya konulması gerekiyordu. Çanakkale’de bir bilimsel kurum olarak en başta üniversite geliyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bizim tarihi alanlardaki görevleri yerine getirebilmek için en büyük paydaşımız. Bu paydaşlığın sistemli bir şekilde ilerlemesi için prensiplerin belirlenmesi gerekiyordu. Bu amaçla arkadaşlarımız gerekli altyapıyı hazırlayarak bu protokolü oluşturdular. Bugünden itibaren üniversitenin bu konuyla ilgili yaptığı araştırmaların hepsinin topluma yansıtılması anlamında ne gerekiyorsa biz de üzerimize düşeni yapacağız. Bu protokolle birlikte gerekli tüm prosedürler tamamlanmış ve hayata geçmiş oldu.”

Haber: Eylem Tuna

Fotoğraf: Tuncay Ak