0

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 1850 Kez Okundu
  • Paylaş:
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yeni binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yapımını İşadamı Zafer Karadeniz’in üstlendiği yüksekokul binasının temel atma törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çavuşoğlu 
İşadamı Zafer Karadeniz ve ailesinin yanı sıra çok sayıda ÇOMÜ’lü akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşması yapan Gökçeada Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çavuşoğlu konuşmasında şunları aktardı:

“Üniversiteler bilim ve insan değerlerinin ışığında kaliteli eğitim öğretim vermeyi hedefleyen kurumlardır. Eğitim öğretim kalitesini artırmak için yapılan yeni bina öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve Gökçeadalılar için çok önemli.

Üniversitelerde eğitim ve öğretimin devamlılığı için önemli olan; alanında uzman, kaliteli, birikimli insan gücünün yanı sıra donanımlı fiziki koşullarıyla, alt yapıları tamamlanmış binalardır. Biz de okulumuzu geliştirmeyi hedefliyoruz. Binanın yapımında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Yeni binanın öğrencilerimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum”

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yeni binasının yapımını üstlenen Hakan Plastik firma sahibi Zafer Karadeniz ise; merhum annesi Asiye Karadeniz’in adının bir üniversite binasıyla yaşayacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zafer Karadeniz konuşmasında, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’e ÇOMÜ yönetimine, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’e kendisi ve Karadeniz ailesi adına teşekkürlerini sundu.

Törende bir konuşma yapan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Gökçeada adına önemli ve anlamlı bir günün yaşandığını ifade ederek ada hakkında bilgi verdi.

“Gökçeada Türkiye’nin en batısında ülkenin en büyük adası ve stratejik açıdan çok önemli konumda olan bir yer. Burada kaldığımız süre içerisinde her açıdan yükseköğrenim kurumlarının varlığı ve devamlılığı da çok önemli. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun yeni bina ihtiyacı vardı ve bu konuda belediyemiz ve üniversite yönetimi ciddi gayretler gösterdi. Çok şükür biz Gökçeadalılar bugünleri gördük. Gençlerimiz bizim teminatımızdır, bu açıdan onlar için yapılan yatırımlar çok değerlidir.”  dedi.

Başkan Çetin, binanın Gökçeada’ya kazandırılmasında emeği geçen başta İşadamları Zafer Karadeniz ve Ahmet Karadeniz, Çanakkale Milletvekilleri, İl Özel İdaresi ve ÇOMÜ Rektörlüğü’ne teşekkür etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer yaptığı konuşmasında uluslararası ilişkiler konusunda çalışan bir akademisyen olması sebebiyle Gökçeada’nın stratejik önemine değindi ve Gökçeada’nın gelişmesine sundukları katkıdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Acer, ÇOMÜ hakkında bilgi verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi geride bıraktığı 24 yıllık süre boyunca ciddi bir ilerleme ve gelişme gösterdi. Bugün Türkiye’de mevcut 180 üniversite içerisinde öğrenci sayısı açısından en büyük 20. üniversite haline geldik ve son 1 yılda yaptığımız çalışmalarla üniversitemizi her alanda daha da ileriye götürmek için özel bir çaba sarf ediyoruz”

Üniversitenin kalitesinde yapısal unsurların önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yücel Acer, mevcut hükümetin de desteğiyle ülkenin ciddi anlamda gelişme gösterdiğini ve bu gelişmenin yükseköğretime de yansıdığını söyledi.

Gökçeada’nın yükseköğretim anlamında da gelişim göstermesinin önemli bir adım olduğunu sözlerine ekleyen Rektör Acer, doğal güzelliğe sahip olan Gökçeada’nın üniversite ve öğrencileriyle daha da güzelleşeceğini aktardı. Acer; “Bugün en büyük teşekkürü İşadamı Zafer Karadeniz hak ediyor. Doğrusu, ülkemizin bir parçasından kopup, büyük başarılar sağlamış bu vatan evladının, ülkenin en batısına gelip, bu tesisi kurma kararı almış olması vurgulanması gereken bir konudur. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Saygıdeğer valideleri Asiye Karadeniz Hanımefendiyi de bir kez daha rahmetle anıyoruz. Onun ismi burada hak ettiği gibi yaşatılacak. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.