0

''Düşmanlıktan Kalıcı Dostluğa: Türk ve Anzak Asker Anlatılarından Kültürel Yansımalar' Sergisi Açıldı

Bu Haber 1816 Kez Okundu
  • Paylaş:
''Düşmanlıktan Kalıcı Dostluğa: Türk ve Anzak Asker Anlatılarından Kültürel Yansımalar' Sergisi Açıldı

Çanakkale Savaşları Kara Savaşlarının Başlamasının 101. yılında Anzak Şafak Ayini ve Anma törenleri sonrasında Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi “Teşekkür Resepsiyonu” verdi.

Kolin Otelde gerçekleşen resepsiyona Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ve çok sayıda ÇOMÜ’lü akademisyen katıldı.

Nikolas Sergi resepsiyonda yaptığı konuşmada Anzak törenleri sırasında Konsolosluğa destek veren tüm Çanakkale kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti. Sergi, konsolosluk görev süresinin kısa süre sonra biteceğini belirtti ve Çanakkale'den ayrılacağı için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Konuşmanın ardından Gelibolu Anma Kulübü Türkiye Temsilcisi Niyazı Adalı, Nikolas Sergi'ye yaptığı hizmetlerden dolayı bir plaket takdim etti.

Avustralya, Yeni Zelanda'dan temsilcilerin ve Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ’ın da birer konuşma yaptığı resepsiyonda üniversitemiz öğretim üyelerinin yürütücü ve araştırmacı oldukları bir projenin sergisinin de açılışı yapıldı. 

Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Dr. Azer Banu Kemaloğlu’nun  yürütücülüğünü yaptığı TUBİTAK projesinin  ''Düşmanlıktan Kalıcı Dostluğa: Türk ve Anzak Asker Anlatılarından Kültürel Yansımalar'' sergisi ile ilgili İngilizce ve Türkçe olmak üzere kısa birer tanıtım konuşması yaptı.