0

ÇOMÜ Personel Sosyal Tesislerinin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 1915 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Personel Sosyal Tesislerinin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Personel Sosyal Tesislerinin Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Terzioğlu Yerleşkesi Deniz Bilimleri Fakültesi ve Teknolojisi Fakültesi’nin arkasında inşasına başlanan “Personel Sosyal Tesislerinin” temel atma törenine; Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Mustafa Kurt, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mirza Tokpunar ve Prof. Dr. Ahmet Erdem’in yanı sıra ÇOMÜ’lü yöneticiler, akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ’nün Çanakkale’ye, Türkiye’ye ve bilim dünyasına yakışır bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyerek ÇOMÜ’nün verimli çalışabilmesi için fiziksel altyapısının da oluşturulması ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Acer, ÇOMÜ’nün fiziksel gelişimiyle ilgili bilgiler aktardığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu anlamda üniversitemiz temel bütün eksiklikleri giderme sürecine de girmiş durumda. Bu bağlamda üniversitemizin Çanakkale merkezdeki kampüsü yeniden inşa edilecek. Üniversite hastanemizin inşaatı hızla devam ediyor ve tamamlanmak üzere. Üniversitemiz kampüsüne yaraşır bir camii inşaatımız devam ediyor ve o da planlandığı gibi zamanında tamamlanacak ve ibadete açılacak. Bildiğimiz gibi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi sadece merkezde değil bütün ilçelerde neredeyse varlığını gösterir bir üniversite haline gelmiştir. Biga ilçesinin yakınındaki kampüs, üniversitemizin en büyük kampüslerimizden bir tanesidir. Oraya bu sene 12.000 metrekarelik bir derslik daha yapabilmek için ödenek tahsis edildi. O kampüs daha da gelişecek ve fiziksel açıdan daha uygun bir mekân haline kavuşmuş olacak. İlçelerimizdeki meslek yüksekokullarının fiziksel ihtiyaçlarını da tamamlamak bizim için gerçekten çok önemli. Bu anlamda Ayvacık Meslek Yüksekokulu’nun pek de yüksekokulumuza yaraşmayan binasının yerine yeni bir derslik binası inşaatı için ihalesi yapıldı ve yakında onun da temelini atacağız. Öte yandan Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun binasının temeli de atıldı, bir hayırsever vatandaş, orada bir yüksekokul binası yapacak, oradaki eksikliğimiz bu şekilde tamamlamış olacak.”

Hem öğrencilerin hem de personelin daha iyi şartlarda restoran ve kafeterya ortamında bir araya gelip sohbet edecekleri bir mekân yokluğunun, kampüsün önemli eksikliklerinden bir tanesi olduğunu belirten Prof. Dr. Yücel Acer, bu tesisin sadece üniversite personeline değil Çanakkale halkına da hizmet edeceğini dile getirdi.

Tesisin özellikleri hakkında da bilgiler aktaran Prof. Dr. Acer, "Şu an temelini atacağımız tesisin yaklaşık büyüklüğü yaklaşık 2500 metrekare. Yaklaşık ihale bedeli 2.500.000 TL’den daha fazla ve 3 kattan oluşan bir mekân olacak. Bodrum kat, deniz tarafında 300 metrekare alana sahip ve önünde teras bulunan bir kafeterya kısmı olacak. Arkada ise yine 300 metrekare kapalı alana sahip bir restoran alanı olacak. Zemin katımızda 700 metrekare kapalı alana sahip 350 kişi kapasiteli bir yemek salonu ve ilgili tesisleri barındıracak. 1. katta 200 metrekare açık teras, 200 metrekare kafeterya salonu ve 300 metrekare alana sahip 150 kişi kapasiteli bir restoran ve yemekhane salonu olacak. Tesis, 500 kişiye hizmet verebilecek. Bu tesis tamamlandığı zaman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi merkez kampüsünün yıllardır ihtiyacı olan bir sosyal tesisi tamamlamış ve hocalarımızın, konuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

Prof. Dr. Yücel Acer, konuşmasının sonunda tesisin yapımında ve kampüse kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ise “Üniversitemize her geldiğimizde bir yeni açılış, bir yeni temel atma, bir yeni büyümeye şahitlik etmekten mutluluk duyuyorum. Çanakkale bir marka kent. Tarihi, turizmi, boğazıyla bambaşka bir şehir. Bazı illerden bir tek ana başlığı aldığımızda ikinci ana başlığın olmadığını görüyoruz. Bizden tarihi alsak turizm var. Turizmi alsak boğaz var. Onu alsak sanayi var. Onu alsak orman var. Hamdolsun her alanda iddiamız var. Çanakkale başka bir yer” şeklinde konuştu.

ÇOMÜ’nün Çanakkale’nin marka değerine ciddi katkılar sunduğunu ifade eden Turan “Son yıllarda üniversitemizin de marka değerimize ayrıca katkı yaptığına hep beraber şahitlik ediyoruz. Ne kadar şükretsek azdır. 50 bine yakın öğrencimizle, önemli sayıda öğretim görevlimizle, hemen hemen tüm ilçelere yayılan şubeleriyle Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Çanakkale’nin marka değerine ekstra marka kıymeti katması en büyük mutluluğumuzdan bir tanesi. Başta Rektör Hocamız olmak üzere emeği geçen tüm kıymetli akademik kadromuza, işi yapan yüklenici firmamıza teşekkür etmek istiyorum. 4 ay gibi kısa bir sürede bitirileceğini ifade ettiler. 2.5 Milyon TL’lik bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu, üniversitemizin toplam yatırımlarından çok küçük bir rakam. Her ilçede farklı farklı binalarımız yeni bölümlerimiz açılmakta. Az önce Eceabat’ta sağlık ocağımızın açılışını yaptık. Oradan ilçemiz sakinlerinden Hoca’mıza selamlarımızı ilettiler. Araziyi oradaki yetkililerin vermesi kaydıyla bir bölüm istediler. Bu teknik çalışmayı gerektiren bir süreç. Bununla ilgili biz de omuz vereceğiz. Hocamız da bize bu konuda rehberlik yapacaktır. Nerede bölüm yoksa oralarda bölüm açılmasını hep beraber teşvik edeceğiz. Toplu olan kampüslerin başarıda önemli bir etken olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ÇOMÜ’nün Balkanlar’dan daha fazla öğrenciyi Çanakkale’ye getirmek için çabalarına vurgu yapan Turan “Biz üniversitemizin sadece binalarının büyümesini değil öğretim kalitesiyle beraber, öğrenci sayısıyla beraber büyümesini isteriz. Son dönemde hocalarımızın katkılarıyla büyük mesafe alındığını onurla söylemek isterim. Balkanlardaki öğrencilerin buralara gelmesi, bizim tarihimizden gelen medeniyet değerlerimizle beraber bir köprü olması için atılan adımların kısa sürede karşılık bulacağını, Balkan ülkelerinden çok sayıda öğrencinin ÇOMÜ’ye gelip, Çanakkale’mize ve tarihimize karşı bir sorumluluk olduğunu ifade etmek isterim. İlçelere gittiğimizde üniversitenin nasıl dönüşüm geçirdiğine şahit oluyoruz” diyerek ülke çapındaki değişik toplantılarda ÇOMÜ’nün adının kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Personel Sosyal Tesislerinin temel atma töreni, protokol mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.