3

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Rektör Prof.Dr. Yücel Acer’i Makamında Ziyaret Etti

Bu Haber 1456 Kez Okundu
  • Paylaş:
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Rektör Prof.Dr. Yücel Acer’i Makamında Ziyaret Etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Radyosu Radyo Ton ÇOMÜ Kampüs FM’in geçtiğimiz günlerde Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 4.Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri Yarışması’nda yılın en iyi üniversite radyosu seçilmesinin ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Necati Selvi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Radyo-Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hülya Önal ile ÇOMÜ TV Genel Yayın Yönetmeni Vural Bulut da hazır bulundular.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada “Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri Yarışması bizim açımızdan son derece önemli bir yarışmaydı. İstanbul’da gerçekleşti ve tüm Türkiye’ye açıktı. Yerel radyolardan ulusal radyolara, tematik radyolardan üniversite radyolarına bir çok radyo katıldı. Geçen sene ile mukayese edildiğinde oldukça yoğun bir katılım oldu. 3 milyon 500 bin oy kullanıldı. Çokta ciddi rağbet vardı. ÇOMÜ bu yarışmacılar içerisinde en fazla oyu aldı. Çalışkan ve genç personelinin olağanüstü gayretiyle, halkla da bütünleşmesiyle birinciliği elde etti. Biz de bu geleneksel ziyaretleri her yıl üniversitelere yapıyoruz. Türkiye’de hangi üniversite radyosu bunu kazandıysa biz onu yerinde ziyaret ediyoruz. Genç arkadaşları yerinde görmeyi arzu ediyoruz. Tebrik ediyoruz. O gençleri ve üniversiteyi yakından tanıma imkanı elde ediyoruz. Bu vesileyle bugün Çanakkale’deyiz. Değerli hocam ve arkadaşlarla beraberiz. Çanakkale’yi ve üniversiteyi tebrik ediyorum. Başta Rektörümüz olmak üzere üniversite öğretim üyelerini tebrik ediyorum. Birlik bütünlük ruhu oluşturdular. 40 bini aşkın öğrencisi var. Bunun yanında 150 bin öğrencisi olan üniversiteler de bu yarışmaya katıldı. Demek ki kim daha iyi çalıştıysa o aldı bu ödülü. Tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise “Bu güzel vesileyle sayın başkanı hem Çanakkale’de, hem de üniversitemizde ağırlamaktan büyük keyif alıyoruz. Başkanımıza şu açıdan teşekkür etmek lazım; radyo gerçekten önemli bir iletişim aracı ve olmaya devam etmeli. Arabamıza oturduğumuzda, evimizde dinlenirken dinlediğimiz vazgeçemediğimiz bir iletişim kanalı. Bu tür bir yarışma gerçekten radyoların kalitesini arttırmaya yönelik bir unsur. Ciddi bir katılım oldu. Ancak üniversite radyoları içerisinden sıyrılıp birinciliği almamız bizi çok mutlu etti. İki açıdan, birincisi bizim çalışma arkadaşlarımızın gayreti sonucu bu oldu. Diğer yandan da Çanakkale ile üniversitemizin bütünleştiğini de gösteriyor bu. Çanakkaleliler, radyo yayınlarımızı dinleyenler bizi bu konuda desteklediler, yalnız bırakmadılar. Çanakkale halkına da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Belediye Başkanı Mustafa Demir onuruna öğle yemeği verdi. Yemeğe Acer ve Demir’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Prof. Dr. Metehan Uzun, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Jülide İskenderoğlu ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Orçun Oktay da katıldılar.