1

FEF Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1205 Kez Okundu
  • Paylaş:
FEF Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Genel Kurul Toplantısı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ile FEF akademisyenleri katıldılar.

Dekan Prof. Dr. Baysal'ın fakültenin çalışmalarıyla ilgili bilgilendirici sunumunun ardından bölüm başkanları, bölümlerin çalışmalarına dair sunumlarını gerçekleştirdiler.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer FEF’in üniversitenin en büyük fakültelerinden biri olduğuna vurgu yaparak “Fen Edebiyat Fakültesi’nin gerçekten güçlü bölümleri var. Akademik faaliyetleri, yayınları çok başarılı. Üniversite kurulduğundan bu yana en ciddi gelişimi gösteren fakültelerden bir tanesi. Fakültedeki birçok bölüm Türkiye’de sıralamada üst düzeye çıkabilmiş bölümler haline gelmiş. Bu gelişimi hız kesmeden ve arttırarak devam ettirme niyetinde olmalıyız” dedi.

Fakültede aktif olmayan ve açılması düşünülen bölümler olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Örneğin Doğu Dilleri ve Edebiyatı bölümü. Bu bölümün öğrenci alır hale gelmesini sağlamamız lazım. Bu konuda Türkiye’de ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Zira biz Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı Devleti’nin devamı olarak öyle bir coğrafi ve tarihsel konumdayız ki her iki tarafı hatta dört tarafı da çok iyi bilmesi gereken bir ülkeyiz, toplumuz. Son zamanlarda Rusya ile gerginlik yaşıyoruz biliyorsunuz. Ama Rusya’yı biliyor muyuz ? 77 milyonluk bir ülke ve 200’e yakın üniversiteden kaç tane Rus uzmanı çıkar ? Ortadoğuyla ilgili meselelerimiz hiç bitmiyor ama kaç tane gerçekten Suriye uzmanımız var ? Ne kadar Suriye, Irak, Suudi Arabistan uzmanımız var? Bunu sorguladığımız zaman gerçekten bu ülke de bilim dünyasına olan ihtiyacın karşılanması gerekir. Dolayısıyla kadro anlamında yaklaşımımızın bu olması gerekir” şeklinde konuştu.

Akademik Kurul toplantısının ardından, Fen Edebiyat Fakültesi’ne yeni kurulan ve 34 adet son teknolojiyle donanmış bilgisayarın bulunduğu öğrenci bilgisayar laboratuvarının açılışı Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve Dekan Prof. Dr. Hüsnü Baysal’ın katılımıyla gerçekleşti.