0

‘Düşmanlıktan Kalıcı Dostluğa: Türk ve Anzak Asker Anlatılarından Kültürel Yansımalar’ Sergisi Yeni Zelanda’nın Başkenti Wellington’da Açıldı

Bu Haber 1387 Kez Okundu
  • Paylaş:
‘Düşmanlıktan Kalıcı Dostluğa: Türk ve Anzak Asker Anlatılarından Kültürel Yansımalar’ Sergisi Yeni Zelanda’nın Başkenti Wellington’da Açıldı

TÜBİTAK desteği ile yürütülen ve 2015 yılında sona eren ‘’Düşmanlıktan Kalıcı Dostluğa: Türk ve Anzak Asker Günlüklerinden ve Anlatılarından Kültürel Yansımalar’’ projesinin bulgularından oluşan sergi Yeni Zelanda’da açıldı.

Serginin açılışı National Library of New Zealand’da Wellington’ın Türkiye Büyükelçisi Damla Yeşim Say’ın verdiği bir resepsiyonla yapıldı. Resepsiyona Yeni Zelanda Dışişleri ve Ticaret Bakanı Craig Foss, Yeni Zelanda’nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr, proje danışmanlarından Yeni Zelandalı tarihçi Dr. Ian McGibbon ve çok sayıda büyükelçi ve diplomat katıldılar. Açılışta Bakan Foss, Türkiye Büyükelçisi Say, Dr. MCGibbon ile Dr. Azer Banu Kemaloğlu birer konuşma yaptılar.

Sergi, Yeni Zelanda’dan sonra tekrar Avustralya’nın Sidney şehrinde Gelibolu Anma Kulübünde sergilenecek.

Çanakkale Cephesi’nde çarpışmış on Türk ve on Anzak askerin hikâyesini anlatan sergi ayaklı poster formatında, uluslararası izleyiciler de düşünülerek iki dilde hazırlanmış, 21 adet posterden oluşuyor.

2015 yılında sona eren TÜBİTAK projesinin bulgularına dayalı projede Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden 5 diğer üniversitelerden de 4 araştırmacı bulunuyor.