0

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, ÇOMÜ Yönetimiyle Bir Araya Geldi

Bu Haber 1545 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çanakkale Valisi Hamza Erkal, ÇOMÜ Yönetimiyle Bir Araya Geldi

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yönetiminin konuğu oldu, üniversitenin çalışmaları ve projeleriyle ilgili bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Hamza Erkal ilk olarak ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Metehan Uzun ve Prof. Dr. Mirza Tokpunar ile Rektör Danışmanları Prof. Dr. Levent Genç, Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Doç. Dr. Hasan Kaplan, Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, Yrd. Doç. Dr. Özgür Özay, Yrd. Doç. Dr. Ali Murat Tiryaki de hazır bulundular.

Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Valisi Hamza Erkal onuruna öğle yemeği verdi. Öğle yemeği sonrası ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, üniversitenin çalışmaları ve gerçekleştirilmesi planlanan projelere dair bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer; bilimsel toplantılara katılan ve proje hazırlayan hocalara verilen desteklerdeki artışa dikkat çekerek Proje Koordinasyon Birimi’nin önemine değindi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ÇOMÜ Kütüphanesi’nin eski dönemde popülist bir konu haline getirildiğini belirterek “Göreve geldiğimizde yaptığımız tespitler neticesinde ÇOMÜ Kütüphanesi’ndeki kitap sayısının, mükerrer kitaplar çıkarıldığında söylenenin aksine 700 bin değil 200 bin dolayında olduğunu gördük. Bu da bizim kütüphanemizde kitap kalitesini arttırmamız gerektiğini gösteriyor. Kütüphanemize kitap talep butonu koyduk ve gelen talepleri değerlendiriyoruz. Biz yönetim olarak e-kitap alımına büyük önem veriyoruz. Bunun için de bu yıl bununla ilgili 1.5 milyon TL bütçe ayırdık. Yeni veri tabanı abonelikleri de bizim üzerinde durduğumuz bir konu” dedi.

Yapılması planlanan yatırımlardan da bahseden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Teleferik projemizin kampüs içi ulaşımı rahatlatmasının yanında uzun vadede Çanakkale turizmine de ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Rüzgar türbini projesi ise 4 yılda kendini amorti ettiğini göz önünde bulundurursak üniversitemiz enerji giderinin azaltılması için büyük bir fırsat olacaktır. Botanik Bahçesi projemizinse kampüsümüzün doğal güzelliğine katkı yapacağı inancındayım” diyerek Vali Erkal’dan projeler için destek beklediklerini ifade etti.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın önümüzdeki dönemde başkanlığını kendisinin yürüteceğine vurgu yaparak proje gelmesi durumunda her türlü desteği vereceğini ifade ederek ” Üniversite bizim yüzümüz. Çanakkale bir üniversite ve turizm şehridir. Çanakkale halkı bunu benimsemiş, özümsemiş. Bu misyonu sizin de sürdürmeniz gerekiyor. Üniversitemizin kıymetli hocalarından da her zaman istifade etmeyi isteriz” şeklinde konuştu.

Vali Erkal son olarak Çanakkale Valiliği önüne İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un heykelinin yapılması çalışmasının başlatılması talimatını verdi.