Bosna Hersek Heyeti’nden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e Ziyaret

Bosna Hersek Heyeti’nden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e Ziyaret

Uluslararası Hz. Mevlana 742. Şeb-i Arus törenleri etkinlikleri kapsamında Çanakkale’ye gelen Bosna Hersek Tarikatlar Birliği Başkanı Sırrija Hadzimejlic, Sarajevo Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Hadzimejlic, Gorazde Müftüsü Remzi Pitic ve ünlü Boşnak sanatçı Armin Muzaferija, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret ettiler.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e Srebrenica’nın simgesini armağan eden heyet, Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümünde Çanakkale’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Rektör Acer, geçtiğimiz yıl Saraybosna’ya gittiğini 90’lı yıllarda büyük acılar yaşamış Bosna’nın en kısa zamanda savaşın yaralarını sarmasını dilediğini ifade etti.

Saraybosna Üniversitesi ile Mevlana programı vasıtasıyla çeşitli temaslarda bulunmak istediklerini ifade eden Acer, gerekli girişimlerin bir an önce başlatılacağını kaydetti.

Rektör Acer ayrıca ÇOMÜ Senatosu’nun kısa bir süre önce aldığı karar uyarınca Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Sayın Bakir İzzetbegovic’e fahri doktora unvanı verilmesinin kararlaştırıldığını, İzzetbegovic’i Çanakkale’de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Ziyarette ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Metehan Uzun, Prof. Dr. Mirza Tokpunar’ın yanı sıra, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Levent Genç ve Doç. Dr. Yunus Eryaman’da hazır bulundular.