0

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 1537 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 2015-2016 Öğretim yılı Önlük Giyme Töreni, İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metahan Uzun, Prof. Dr. Ahmet Erdem ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve veli katıldı. 

Törende ÇOMÜ Tıp Fakültesi’ni kazanıp gelen 98 öğrenciye ilk kez beyaz önlükleri giydirildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, konuşmalarla devam etti.  Törenin ilk konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran konuşmasında öğrenci ve velilere seslenerek:

“Değerli öğrenciler, özgüvenli bir şekilde bu kutsal ve saygın olan mesleğin ilk adımlarını atarken giydiğiniz beyaz önlük; saflığın, sevginin, zorluklarla kazanılan mücadelenin, fedakârlığın ve umudun ifadesidir. Beyaz önlüklerinizi giyerek bugünden itibaren doktor olmanın güzelliğini ve zarafetini taşıyarak mesleğinizin onurunu ömür boyu yaşayacaksınız.  Hepiniz bu Fakülteye büyük başarılar kazanarak geldiniz. Bugün burada biz de sizlere önlüklerinizi beyaz olarak teslim ediyoruz. Siz ve önlüğünüz hayat boyunca hep beyaz kalınız. Ümit ederim bu önlüğü üzerinizden hiç çıkarmaz ve hakkını verirsiniz. Siz değerli velilerden isteğim şudur ki; bu uzun ve yorucu süreçte evlatlarınıza destek olun ve onları her zaman motive ederek yardımcı olmaya gayret gösterin. En değerli varlıklarınız olan çocuklarınız artık sizlerin bizlere bir emanetidir“ dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun ise konuşmasında; ÇOMÜ Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilerin çok şanslı olduğunu, her alanda çok iyi bir eğitim kadrosuna ve birimlerine sahip olduklarını belirterek, Tıp Fakültesi’nde ülkemizdeki bir çok Tıp Fakültesi’nden daha fazla imkan sunulmaya çalışıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Önlük Giydirme Törenine geçildi. Öğrenciler tek tek sahneye davet edilerek önlükleri giydirildi. Önlük Giyme Töreni’nin ardından hekim adayı öğrenciler Prof. Dr. Yılmaz Akgün ile mesleğe ilk adım yeminlerini ettiler.