0

İlahiyat Fakültesi Cami Açılışa Hazır

Bu Haber 2220 Kez Okundu
  • Paylaş:
İlahiyat Fakültesi Cami Açılışa Hazır

2014 yılının Haziran ayında başlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami inşaatının tamamlandığı ve camiinin yılsonuna kadar kullanıma açılacağı öğrenildi. 5 bin metrekare alan üzerine kurulu camide aynı anda 3 bin kişi namaz kılabilecek.

Tacettin Aslan Grup Şirketleri tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne hibe olarak yapılan caminin Mevlid Kandili'ne denk gelen 22 Aralık'ta hizmete açılması planlanıyor. 5 bin metrekare alan üzerine inşa edilen, iki minaresi ve kendisine has mimarisiyle dikkat çeken cami, hizmete girdiğinde binlerce kişinin aynı anda ibadet edebilmesini sağlayacak.

15 Bin Kişi Kapasiteli ÇOMÜ Cami İnşaatı Devam Ediyor

Diğer taraftan Terzioğlu Kampüsü girişine yapılan ÇOMÜ Cami'nin inşaatı ise yüzde 65 oranında tamamlandı. Cami’nin 2016 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Çanakkale'nin en büyük camisi olma özelliği taşıyan ve Diyanet Vakfı tarafından 90 bin metrekare alana yapılan ÇOMÜ Cami, 4 minareli olarak Selimiye modelinde inşa ediliyor. Toplam maliyeti 22 milyon TL olan camii, tamamlandığında 15 bin kişiye aynı anda ibadet etme imkanı sağlayacak.