Sosyal Bilimler MYO’da “Video ve Film Yapım Süreci” Çalıştayı Düzenlendi

Sosyal Bilimler MYO’da “Video ve Film Yapım Süreci” Çalıştayı Düzenlendi

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğretim elemanları; Öğr. Gör. Meral Açıkgöz ve Öğr. Gör. Yasemin Saçar tarafından Cemil Meriç Konferans Salonu’nda “Video ve Film Yapım Süreci” konulu çalıştay düzenlendi.

Çalıştayda “Sonsuza Kadar Dumlupınar “ filminin yönetmeni; Erkan Özcan, yapımcısı; Kuzey Kumsal, jimy jip, Fly Came ve Go pro operatörü; Seçkin Duygulu, film müziği bestecisi ve sesçi; K.Göktuğ Yazıcı, oyuncuları; Hasan Sami Er, Doğan Bekdoğdu katılımcı olarak yer alırken, çalıştayın moderatörlüğünü Öğr. Gör. Meral Açıkgöz yaptı.

Çalıştay kapsamında; Sonsuza Kadar Dumlupınar Filminde kullanılan video çekim ekipmanlarının tanıtımı yapılırken, öğrenciler için de filmde kullanılan teknik malzemeleri yakından tanıma fırsatı oluştu. Ayrıca filmin yapım öncesi hazırlık süreci, yapım ve yapım sonrası aşamalarındaki çalışmalar da detaylı olarak incelendi.

Etkinlik sonunda 1. Çanakkale Kısa Film Festivali’nde görev alan öğrencilere teşekkür belgesi takdimi yapıldı.