ÇOMÜ’de Dünya Engelliler Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

ÇOMÜ’de Dünya Engelliler Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonu’nda “en büyük engel sevgisizlik” temalı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nı İşitme Engelliler Korosu’nun söylemesinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun konuşmasında Engeliler Günü’nün önemini vurgulayarak  ÇOMÜ’nün engellilerin kullanımı  için oldukça uygun bir şekilde dizayn edildiğini belirtti ve engellilere yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ise böylesine anlamlı bir etkinliğin BESYO’da düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Özel Sporcular ile BESYO gönüllüleri arasında basketbol gösteri maçı yapıldı. Bu maçın ardından Boğazgücü ile Gönüllüler arasında tekerlekli sandalye basketbol gösteri maçı düzenlendi. Program düzenlenen ödül töreni ile son buldu.