Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat TÜRKEŞ İklim Değişikliği İle İlgili Ulusal Kanalda Canlı Yayına Katıldı

Fakültemiz Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat TÜRKEŞ, 03.11.2009 tarihinde saat 19:00’da CNN TÜRK kanalında, 360 Derece isimli haber programına canlı bağlantı ile katılmıştır. Prof. Dr. Murat TÜRKEŞ, Küresel İklim Değişikliğinin Önlenmesine ilişkin olarak Birleşmiş Milletlerin düzenlediği ‘Barselona İklim Değişikliği Zirvesi (2-6 Kasım 2009)’ ile Aralık 2009’da yapılacak olan Kopenhag İklim Değişikliği Taraflar Konferansı ve Kyoto Protokolü toplantıları (7-18 Aralık 2009) konularında görüş bildirmek üzere katıldı. Avrupa Birliği’nin ve Türkiye’nin durumunun ele alındığı canlı yayında, Prof. Dr. Murat TÜRKEŞ, Türkiye Cumhuriyetinin Aralık 2009 Kopenhag İklim Değişikliği toplantısına, Kyoto Protokolü sonrası döneme ilişkin olarak kendi sera gazlarını denetleme yükümlülüğünü belirleyerek katılmasının, Türkiye’nin çıkarları açısından yaşamsal olduğunu açıkladı.