8

ÇOMÜ Lisansüstü Tezinden Q1 Yayın: Uluslararası Literatürde Güçlü Temsil

Bu Duyuru 96 Kez Okundu
  • Paylaş:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde yürütülen bir doktora tez çalışmasından üretilen nitelikli bilimsel yayın, alanının saygın Q1 dergilerinden International Journal of Applied Linguistics’te yayımlanarak uluslararası akademik literatürde yerini aldı.

Üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Salim Razi ve Miranda Karagioğlu Çolak tarafından kaleme alınan “Adaptive Pedagogical Change Through Peer Coaching Towards Student-Centred, Strategy-Based EFL Reading” başlıklı makale, Türkiye’de üniversite hazırlık programı bağlamında yürütülen özgün bir doktora tezinden üretilmiş olup, akran koçluğunun üstbilişsel okuma stratejilerinin öğretimine etkisini bilimsel verilerle ortaya koymaktadır.

Çalışma; öğrenci merkezli öğretim yaklaşımının, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve öğrencilerin okuma becerilerinin geliştirilmesindeki rolünü ortaya koyarak, üniversitelerdeki İngilizce hazırlık programlarına uygulamaya dönük önemli katkılar sunmaktadır.

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları ifade etti:

“Lisansüstü tezlerden üretilen nitelikli yayınların Q1 sınıfındaki dergilerde yer bulması, üniversitemizin araştırma kapasitesinin ve bilimsel üretimdeki niteliğinin somut bir göstergesidir. Bu başarı, lisansüstü öğrencilerimiz için güçlü bir motivasyon kaynağıdır. Tez çalışmalarının uluslararası literatüre katkı sunan yayınlara dönüşmesini özellikle önemsiyoruz. Bu kıymetli çalışmada emeği geçen akademisyenlerimizi tebrik ediyorum.”

Bu yayın, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi lisansüstü öğrencileri için; disiplinli, nitelikli ve sahaya temas eden tez çalışmalarının uluslararası görünürlük kazanabileceğini gösteren somut ve ilham verici bir örnek olmuştur.