8

Türkçe Yaz Okulu Gastronomi Etkinliği Gerçekleştirildi

Bu Duyuru 97 Kez Okundu
  • Paylaş:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde yürütülen 2025 Türkçe Yaz Okulu kapsamında, kültürel etkileşimi artırmak ve Türk mutfağını tanıtmak amacıyla “Türkçe Yaz Okulu Gastronomi Etkinliği” düzenlendi. Etkinlik, Turizm Fakültesi ve Anafartalar Market’in katkılarıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Etkinlikte, Türkçe Yaz Okulu öğrencileri hem kendi ülkelerine ait hem de Türk mutfağına özgü yemekleri hazırlayarak tanıttılar. Katılımcılar, öğrencilerin hazırladığı yemeklerin tadımını gerçekleştirdi.

Etkinlikte konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Türkçe Yaz Okulu’nun sadece dil öğretimiyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda kültürel etkileşimi ve gönül köprülerini de güçlendirdiğini ifade etti. Prof. Dr. Erenoğlu, “Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren TÖMER aracılığıyla Türkçe yeterliliği olmayan öğrencilerimize eğitim sağlıyoruz. Son 1,5 yıldır TÖMER’in kapasitesini geliştirmeye ve Türk öğrencilerimizle daha fazla sosyalleşmesini sağlamaya yönelik yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu doğrultuda Yunus Emre Enstitüsü ve TİKA ile iş birliklerimizi sürdürüyoruz. On farklı ülkeden gelen öğrencilerimizi iki hafta boyunca Çanakkale’de ağırlıyor, Türk kültürünü ve değerlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin kendi ülkelerine Türkiye gönüllüsü olarak dönmeleri en büyük temennimizdir. Önümüzdeki yıl hem yaz hem de kış okulu planlarımız bulunuyor. Öğrenci sayımızı nitelik ve nicelik açısından artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Etkinlik, farklı kültürlerden öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu etkileşim ortamı ve yapılan yemekler katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.