1

ÇOMÜ'de "33. Yıl Mezunlar Buluşması" Gerçekleştirildi

Bu Duyuru 154 Kez Okundu
  • Paylaş:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), kuruluşunun 33. yılını düzenlenen mezun buluşma programıyla kutladı.

Eğitim yılı başında Fahri Doktora unvanı alarak öğrencilere ilk dersi veren Dr. Davut Doğan 2024-25 eğitim yılının sonunda da ÇOMÜ mezunlarıyla buluştu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), mezunlarıyla bağlarını güçlendirmek ve ortak geleceğe birlikte yürümek amacıyla “ÇOMÜ Mezunlarıyla Güçlü Yarınlara” sloganıyla 33. yıl mezun buluşmasını gerçekleştirdi. Buluşmada düzenlenen konferansın konuğu ise Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Davut Doğan oldu.

"ÇOMÜ Mezunlarıyla Güçlü Yarınlara" temasıyla Nedime Hanım Konağı'nda gerçekleştirilen programa ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, rektör yardımcıları, akademik ve idari personelin yanı sıra, Çanakkale Protokolü, STK Temsilcileri, ÇOMÜ mezunları katıldı.

Saygı duruşu,  İstiklal Marşı ve Üniversite tanıtım filmi gösteriminin ardından konuşan Rektör Erenoğlu, 33. yaşına giren ÇOMÜ'nün artık orta yaşlı olduğunu kaydederek, kurucu rektörden bugünkü düzeyine getiren herkese şükran borçlu olduklarını ifade etti.

Mezunlarımıza Destek Vermekten Onur Duyuyoruz

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu yaptığı konuşmada; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin geniş ve güçlü mezunlar ağı ile yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ÇOMÜ Mezun Buluşması mezunlar arasındaki iletişim ve dayanışmayı güçlendirirken; aynı zamanda mezunlarımızın üniversite ile olan etkileşimine katkı sunmaktadır. Bu bağlamda ‘Bağımız hep sürsün’ sloganından hareketle mezunlarımızı kamu, özel sektör, STK ve girişimcilik gibi alanlarda uygulama becerilerini geliştirmelerine destek vermekten onur duyuyoruz. Amacımız öğrencilerimizin eğitim hayatı ile iş dünyası arasındaki köprüyü güçlendirmek, mezunlarımızla olan bağı canlı tutabilmek, üniversite-sanayi-STK iş birliğini geliştirerek sürdürülebilir bir kariyer ekosistemi geliştirmektir” dedi.

Üniversitenin 21 fakülte, 13 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul ve 1 enstitüyle geniş bir akademik yapıya sahip olduğunu paylaşan Rektör Erenoğlu, Bozcaada dışındaki tüm ilçelerde akademik birimlerin faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

Üniversite-kent bütünlüğü içerisinde kurumsallaşmayı güçlendiren mezunlar günü gibi organizasyonları geleneksel hale getirmek istediklerini aktaran Rektör Erenoğlu, şunları kaydetti:

"Mezunlar buluşması bizim için gerçekten çok önemli çünkü yükseköğretim kurumlarının en çok faydalanması gereken kitle, mezunlardır. Dolayısıyla mezunlarımıza meslek hayatı içerisinde, meslek içi eğitimlerden tutun, her türlü mental, akademik desteği vermekle yükümlüyüz. Mezunlarımız bizim için gerçekten çok kıymetli, eğitim planlarımızın güncellenmesinden tutun, akademisyenlerimize insan kaynağı olarak fırsat sağlamak bizim için çok önemli."

ÇOMÜ Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörü Doç. Dr. Sena Erden Ayhün de ÇOMÜ'nün sadece üniversite değil, bir değerler topluluğu olduğunu dile getirdi.

Doç. Dr. Ayhün, "Mezun Kartı" projesine değinerek, mezun olan öğrencilere kütüphane, yemekhane, sosyal alanlar ve özel sektörlerle yapılan protokollerde aktif öğrencilere sağlanan indirimlerden yararlanma olanağı sunulacağını söyledi.

Programın onur konuğu ÇOMÜ Senatosunca "Fahri Doktora" unvanı verilen Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Davut Doğan da deneyimlerini paylaştı.

Ben ÇOMÜ'nün Evladıyım

ÇOMÜ Mezunlar Buluşması’nda konferans veren Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan yaptığı konuşmada; “Bu üniversitenin mezunu değilim ama hocası oldum. Sonra üniversitenin bana takdir ettiği Fahri Doktora ile onurlandırıldım. Ben buranın bir evladıyım, aidiyetim kalptendir. 1992 yılında üniversitemiz kurulduğunda Biga’da bende Biga Genç İşadamlı Derneğini kurmuştum. ÇOMÜ kurulduğunda Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(Biga İİBF) kuruldu.  ÇOMÜ’de Biga İİBF’de 5 yıl hocalık yaptığım döneminde bir sınıfın Girişimcilik diğer sınıfın ise İşletme Politikası derslerine girdim. O dönemde öğrencilerimle çok iyi bir program yaptığımı düşünüyorum. Çünkü öğrencilerime örnek olsun diye fabrikamızı laboratuar olarak kullanabilirsiniz demiştim, şimdi de bu teklifim geçerli. Öğrencilerime dersleri fabrikada verdim, üretim alanlarını gördüler, bir şirket, işletme nasıl oluyor görmüş oldular. Fizibilite raporu hazırlıyorlardı. Her hafta ki iş dünyasında bunun çok önemli olduğunu öğrenmelerini sağladım. O dönemden bu yana gerçekten birçok öğrencimize de iş imkanı sağladık. Bizde yetişip Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde genel müdürlük yapanlar var, halen bizde çeşitli müdürlükler, genel müdürlükler seviyesinde çalışanlar var. En son 6 öğrencimizi işe aldık, onlarla birlikte çalışıyorum” dedi.

Mentörlüğü Çok Önemsiyorum

Öğrencilerin iş dünyasına adım atmasında mentörlüğün çok önemli olduğuna dikkat çeken Davut Doğan;  “Menti-mentörlük bu ilişkiyi çok önemsiyorum. Doğan ağabey örneğin; birlikte memuriyetten arkadaştık, şimdi Holdingimizin Yönetim Kurulu üyesi. Doğan Ailesi olarak özellikle ÇOMÜ’lü öğrencilerimizi teşvik ediyor, destek oluyoruz. Ayşe Ali Doğan Eğitim ve Kültür Vakfı kurduk; dar gelirli öğrencilere destek oluyoruz. Demek istediğim; aile olarak üniversitemiz ile çok iyi ilişkiler içerisinde olduğumuzu söylemek istiyorum” dedi.

ÇOMÜ'nün Manevi Sorumluluğu Üzerimde

ÇOMÜ senatosunu tarafından Fahri Doktora unvanı verilen Davut Doğan, bunu bir ödül olarak değil; sorumluluk olarak gördüğünü söyledi.

 “Fahri Doktora bir teşekkür olarak değil; sorumluluk emaneti olarak görüyorum, bunu daha öncede söyledim. Üniversitenin bana yüklediği manevi değer, daha çok katkı vermem gerektiğini hatırlatıyor. Burada genç arkadaşlar var; ne zaman çağırdılarsa geldim, konferanslarına katıldım.”

ÇOMÜ Mezunlarına tavsiyelerde bulunan Davut Doğan “Gençlere verilecek tavsiyelerimde var tabi ‘Altın bulmadan zengin olunmaz’ kitabımdan. Yokluktan gelen bir aileyiz. Tabi para kazanınca dedikodular çıkmaya başladı; "altın buldular zengin oldular" şeklinde. Ben bu kitap da bunun hikayesini yazdım ve kitap içerisinde 6 altın kuralı yazdım. Bunlardan birincisi hayalini kurmaktır.

Ben bugüne kadar neyi hayal ettiysem gerçekleştirmiş oldum. Söylemek istediğim bütün hayallerimi gerçekleştirdim. 10 kitap yazmak istiyorum; 6’ncı kitabımı yazıyorum. 2 üniversite bitirdim, Felsefe okuyorum üçüncü üniversiteyi bitirmek istiyorum. Hep bir motivasyona ihtiyacımız var; kendimizi geliştirmeye ihtiyacımız var. Rektörümüzde sözünü etti yapay zeka gelişti, buraya gelirken sordum ‘Ne anlatayım’ diye.”

Fırsatları Değerlendirmek Çok Önemli

İş yaşamından örnekler de veren Davut Doğan “Fırsatları değerlendirmek çok önemli. Önümüze ne fırsat gelirse gelsin, iyi değerlendirmeyi bildik. Şuan Türkiye’de şuanda zor süreçlerden geçiyor, tüm dünyada ciddi sıkıntılar var; ama biz bu dönemde bile yatırım yapıyoruz. Aliağa’da Amerikalılarla ortaklık yaptık; 300 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz. Hiçbir zaman ah, vah demedik. Tabiî ki kriz yönetimi, acil eylem planları yapıyoruz ama bir yandan da hayatın devam ettiğini unutmuyoruz. Doğru insanlarla birlikte hareket ediyoruz; 6 kardeşiz ve bizim bütün işlerimizi kardeşler dışında ortaklıklar yapıyoruz. En son inşaat şirketimizle ilgili Halk Bankası yüzde 50 ortaklık yaptık. Türkiye’nin mobilya sektöründeki lideri Doğtaş, Biga’dan çıkmış Doğtaş ilk kez yüzde 50 ortaklık yaptı. Son tavsiyemde sosyal olun. Hayatım boyunca sosyal bir insan oldum. Buraya gelmem de bir sosyalliktir. Tabi içinizde benden çok daha tecrübeli hocalarım var, şimdi ahkam kesmiş olmayayım. Bir de pozitif düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir zaman beni aşağı çeken insanlarla bir araya gelmemeye özen gösteriyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Erenoğlu tarafından Doğan'a "ÇOMÜ Mezun Kartı" takdim edildi.

Program, konağın bahçesinde düzenlenen kokteyl ve aşure dağıtımıyla sona erdi.