0

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Bu Duyuru 1280 Kez Okundu
  • Paylaş:

İnsanın temel haklarından biri olan sağlıklı yaşam hakkı, nitelikli bir toplumun en önemli unsurudur.  “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturunca tüm bireylerin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması, insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefidir.

Sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye çıkartılmasında ve sağlıklı bir gelecek tesis edilmesinde yeni yapılanmaların yanında özellikle hekimlerimize ve tüm sağlık personellerine büyük sorumluluk ve görevler  düşmektedir. Nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak amacıyla tüm sağlık çalışanlarımızın büyük bir azim ve özveriyle hizmet etmektedirler. Bir yıldan beri dünyanın en büyük sorunu olan COVID-19 pandemisi nedeniyle sağlık çalışanlarımızın canları pahasına büyük fedakarlıklar yaptıklarını görmekteyiz.

Tıp Bayramını kutladığımız bu günde, görevi başında şehit düşen ve  ebediyete irtihal eden sağlık çalışanlarını rahmetle anıyor, milletimize hizmet vermeye devam eden sağlık çalışanlarımıza teşekkür eder, tüm sağlık çalışanlarının  14 Mart Tıp Bayramlarını tebrik ederim.

Prof. Dr. Sedat Murat

Rektör