1

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Mesajı

Bu Duyuru 1382 Kez Okundu
  • Paylaş:

Milli mücadelemizin en çetin döneminde şanlı ecdadımızın yeniden dirilişini, şahlanışını en güzel şekilde ifade eden ve ölümsüzleştiren İstiklal Marşımız, Türk milletinin inancının ve vicdanının ortak sesi, yenilmez azminin destanıdır.

Kurtuluş mücadelesinin en buhranlı dönemlerinde, ‘Korkma!’ diye başlayan bu eşsiz eser kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin umut meşalesi olmuş, zorluklar karşısında dayanma gücünü artırmış, Türk bağımsızlık ruhunun canlanmasına, maddi ve manevi bakımdan oldukça sıkıntılı günler geçiren milletimizin iman ve inancını adeta şahlandırmıştır.

Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor dönemlerinde Anadolu'yu karış karış dolaşmış, şiirleri ve yazıları ile milli mücadelenin maneviyatını, fikir cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesine vesile olmuştur. Merhum Mehmet Akif’in bu eşsiz eserinin her dizesinde Türk milletinin kahramanlığını, fedakârlığını, bağımsızlık düşüncesini görmekteyiz. Mehmet Akif, “ O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir, o günleri yaşamak lazım, o şiir artık benim değildir, o milletimindir.” diyerek bu eşsiz şiirini aziz Türk milletine hediye etmiştir.

Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirerek yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, eşsiz vatanımızın semalarında ilelebet yankılanacaktır.

Bu vesileyle İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını  rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum.

Prof. Dr. Sedat Murat

Rektör