ÇOMÜ’de 3 Lisans Programı Daha Akredite Oldu

ÇOMÜ’de 3 Lisans Programı Daha Akredite Oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde öğretim faaliyeti gösteren İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Kimya Öğretmenliği Lisans Programları iki yıl süreyle akredite edildi.

2022-2023 değerlendirme döneminde akreditasyon başvurusunda bulunan programlar, Yükseköğretim Kalite Kurulunca (YÖKAK) yetkilendirilen Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeleri başarıyla tamamlayarak faaliyetlerinin kalite standartlarına uygun olduğunu kanıtladı.

İlgili programların akreditasyon almasıyla birlikte ÇOMÜ Eğitim Fakültesi, 8 program akreditasyonu ile üniversitemizin en çok program akreditasyonu alan akademik birimi oldu. Üniversitemiz genelinde akreditasyon alan program sayısı ise 14’e yükseldi.