0

ÇOMÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Arasında İlk 50’de

Bu Haber 1355 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Arasında İlk 50’de

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2021 yılında olduğu gibi 2022’de de ülkemizdeki en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitenin sıralandığı "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nde yer aldı.

Kalite Güvence Çalışmaları kapsamında Üniversitemizin üzerinde önemle durduğu “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”ne girmeye yönelik faaliyetlerinin neticesinde ÇOMÜ, 2022 yılının girişimci ve yenilikçi üniversiteleri arasında yer buldu. Endeks sonuçları, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı. Öğretim üyesi sayısı 50’nin üzerinde olan 192 üniversiteden toplanan verilere göre hazırlanan “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”nde ÇOMÜ 49. sırada yer aldı.  

TÜBİTAK tarafından 2012 yılından bu yana yayımlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralıyor. Endeks, üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik kültürünün gelişmesine katkı sağlıyor. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim ile ekonomik ve toplumsal katkı olmak üzere 4 boyut altında 23 gösterge seti bulunuyor.

2022 yılı sonuçlarına ilişkin ayrıntılı liste için tıklayınız.


Fotoğraf Albümü