0

Çanakkale Teknopark 2. MeetUp Days Etkinliği Gerçekleştirildi

Bu Haber 1215 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çanakkale Teknopark 2. MeetUp Days Etkinliği Gerçekleştirildi

Çanakkale Teknopark 2. MeetUp Days Etkinliği Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Teknopark’ın tanıtımı ve teknoparklarda yürütülen faaliyetlerin kapsamı hakkında bilgilerin paylaşıldığı Meet-up Days 2 etkinliğine, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil ve ÇOBİLTUM Müdürü Prof. Dr. Sermet Koyuncu’nun yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve Teknopark’ta faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katılım gösterdi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat etkinlikte ÇOMÜ ve Teknopark çalışmalarına değindiği bir açılış konuşması gerçekleştirdi:

“Teknopark vesilesiyle firma temsilcileri ve öğrencilerle buluşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Özellikle bu yıl öğrencilerle sıklıkla bir araya geleceğiz. Aranızdan çıkacak girişimci, lider ruhlu, teknolojiyi anlayan ve yeni teknolojiler üretebilen gençlere çok ihtiyacımız var. Ülkemiz, şehrimiz ve üniversitemiz adına sizler de tıpkı atalarınızdan aldığınız güçle bilimin, teknolojinin ve üretimin neferleri olacaksınız” diyerek öğrencilerden umutlu olduğunu söyledi.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, Çanakkale Teknopark bünyesinden çıkan şirketleri ve temsilcilerini örneklendirdiği sunumunda öğrencilere seslenerek; “Hangi bölümü okuduğunuzun, mezun olup olmadığınızın, kaç yaşında olduğunuzun öneminin olmadığı bir çalışma alanı arıyorsanız, yaratıcı bir fikriniz ve bunu güçlendirecek bir projeniz varsa; biz buradayız” diyerek Teknopark’a bağlı iştiraklerin aldığı yatırımlardan bahsetti. Doç. Dr. Erkan Bil konuşmasında, Çanakkale Teknopark’ın çalışmalarına değinerek; nasıl girişimci olunur, proje nasıl geliştirilir, Teknopark’ın girişimciye katkısı nedir gibi pek çok konuyu anlattı.

Açılış konuşmalarının ardından sırasıyla; Bionluk Şirketinden Utku Subakan, Golive Şirketinden Mehmet Yılmaz, Hisseli Harikalar Şirketinden Atilla Baybara, Gameograph Şirketinden Dr. Öğr. Üyesi Serkan Setaç Doğru ve Glycogest Şirketinden Doç. Dr. Sercan Karay şirketlerinin kurulma hikayesi ve faaliyet alanlarını anlattıkları bir sunum gerçekleştirdiler.

2. MeetUp Days Etkinliği sunumların ardından gerçekleşen soru cevap etkinliğiyle sona erdi.