1

Kurumsal Akreditasyon Sertifika Töreni YÖKAK Başkanının Katılımıyla Gerçekleştirildi

Bu Haber 1924 Kez Okundu
  • Paylaş:
Kurumsal Akreditasyon Sertifika Töreni YÖKAK Başkanının Katılımıyla Gerçekleştirildi

Kurumsal Akreditasyon Sertifika Töreni İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Törene; Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, YÖKAK Genel Sekreteri Mehmet Yılmaz, YÖKAK Kurul Uzmanı Mustafa Çolak, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Kazakistan Uluslararası İşbirliği Müdürü Dr. Timur Kanapyonov,  dekanlar, ÇOMÜ’lü yöneticiler, ÇOMÜ Kalite Komisyonu Üyeleri, çok sayıda akademik ve idari personelin yanı sıra basın mensupları katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.  Törende, sözleri Esat Anık’a bestesi ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen’e ait olan ÇOMÜ Marşı,  ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Öğr. Gör. Mete Gökçe şefliğinde Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Oda Korosu eşliğinde söylendi. Piyanoda Öğretim Elemanı İrem Yalçıner’in eşlik ettiği müzik dinletisinde Öğr. Gör. Sedat Çılgın ve Öğr. Gör. İlter Cebeci tarafından da 3 eser icra edildi. Müzik dinletisinin ardından, ÇOMÜ’nün 30. Yılı sebebiyle hazırlanan tanıtım filmi izlendi.

Törende konuşan Kalite Komisyon Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ’nün kurumsal akreditasyon süreçlerini aktardığı bir sunum gerçekleştirdi ve şunları aktardı:

“Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle yola çıktığımız akreditasyon sürecinde bugün bir gurur günü yaşıyoruz. 2016’dan beri süren bu yolculukta pek çok çalışma gerçekleştirdik. Kalite Güvence Komisyonun kurulmasıyla başlayan sürecimizde vizyon ve misyonumuzu belirleyerek oluşturduğumuz stratejik planımız dahilinde bugünlere ulaştık. Bu birliktelikte bize destek olan tüm çalışma arkadaşlarımıza ve bugün bu törende bizi yalnız bırakmayan YÖKAK başkanımıza ve beraberindeki heyete teşekkürlerimi sunuyorum”



ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise konuşmasında 210 üniversite arasında kurumsal akreditasyon alan üniversitelerden birisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. ÇOMÜ’nün bu yıl, 30. kuruluş yıl dönümünü kutladığını dile getiren Prof. Dr. Sedat Murat, konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Çok önemli başarılara imza atan bir üniversite durumuna geldik. Ama bunlar asla yeterli olmayacak. Bundan sonra çok daha önemli başarılara hep birlikte imza atmak durumundayız. Göreve ilk geldiğimiz günden itibaren üzerinde durduğumuz bazı hedefler vardı. Bu hedefler kurumsallaşmak, kurum kültürünün gerçekleştirilmesi, öğrenci, akademik ve idare personel memnuniyetinin en yüksek düzeye ulaştırılması gibi hedeflerimiz vardı. Bugün bunu başarmanın mutluluğu yaşıyoruz."

ÇOMÜ'nün "kurumsal akreditasyon" sertifikasını vermek üzere törende bulunan YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin kalite çalışmalarında öncü üniversitelerimizden bir tanesi olduğunu belirtti ve "2020 yılında 11 üniversitemiz kurumsal akreditasyon aldı ve süreçlerini tamamladı.  2021 yılında ise 12 üniversitemiz kurumsal akreditasyon kapsamına alındı. Bunlardan 8'inin kararı verildi. 4 tanesi de bu ay gerçekleştireceğimiz kurulda görüşülecek. ÇOMÜ'nün kalite çalışmalarının bugün taçlandığı bir gün. Bu başarının ortaya çıkmasında liderlik ve sahiplenme çok önemli." diye konuştu.

Prof. Dr. Muhsin Kar, "Yükseköğretim kalite güvencesini, üniversitelerimizin hesap verebilirliği, şeffaflık ve sürekli iyileşme anlayışı içinde temel fonksiyonları olan eğitim ve öğretim, araştırma ve gelişme, toplumsal katkı faaliyetlerinin paydaşlarının beklentilerine ve amaca uygun şekilde yerine getirdiklerine dair kamuoyuna verdikleri bir güvence olarak tanımlıyoruz." dedi.

ÇOMÜ'de gösterilen bu başarının bir kişiyle olmayacağını bildiklerini anlatan Prof. Dr. Muhsin Kar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm üniversitenin paydaşlarının aktif katılımını gerektiren bir süreç olduğunu biliyoruz. Onun için başta Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat olmak üzere üniversitenin tüm paydaşlarını tebrik ediyorum. Akreditasyon belgesinin üniversitemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yükseköğretim kalite güvencesini, üniversitelerimizin hesap verebilirliği, şeffaflık ve sürekli iyileşme anlayışı içinde temel fonksiyonları olan eğitim ve öğretim, araştırma ve gelişme, toplumsal katkı faaliyetlerinin paydaşlarının beklentilerine ve amaca uygun şekilde yerine getirdiklerine dair kamuoyuna verdikleri bir güvence olarak tanımlıyoruz. "

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Muhsin Kar, Prof. Dr. Sedat Murat'a "Kurumsal Akreditasyon Sertifika" takdimini gerçekleştirdi. Tören, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.