0

ÇOMÜ’de Kaliteli Gençlik Günü

Bu Haber 1164 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’de Kaliteli Gençlik Günü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kaliteli Gençlik Günü Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Müzik ve Performans topluluğu tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle başlayan etkinliğin ev sahipliğini Kalite ve Akreditasyon Topluluğu ve Kalite Güvence Ofisi üstlendi.

ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Erkul; “Göreve geldiği günden beri araştırma üniversitesi olma vizyonuyla hareket eden ve kalite çalışmalarını çok önemseyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’a teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek başladığı konuşmasında öğrencilere yönelik olarak kalite konusuna değindi ve şunları aktardı:

“Bugün Kaliteli Gençlik Günündeyiz. Gençliğin kaliteli olması için; donanımın kaliteli olması, eğitimin kalitesi olmalı, yaşam kalitesi, davranış kalitesi olmalı. Kaliteye engel olabilecek etmenler ise; bağımlılık özellikle dijital bağımlılık, kötü alışkanlıklar, amaçsızlık, öğrenilmiş çaresizlik, değersizlik, ilkesizlik, iletişimsizlik ve kariyer planlaması yapmamak olarak sıralayabiliriz. Gençlere tavsiyem; sosyal sermaye oluşturmalısınız. Bunun yanı sıra girişimci, özgüvenli ve iletişime açık olmak çok önemli. Tüm bunlara dikkat ettiğinizde gençliğiniz de sonraki hayatınız da daha kaliteli olacaktır. Kaliteyi içselleştirmek zorundasınız, kaliteyi bir yaşam biçimi haline getirmelisiniz.”

ÇOMÜ kalite güvence çalışmaları sorumlusu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten konuşmasında Kalite Güvence çalışmalarının ÇOMÜ için önemine vurgu yaptı ve ÇOMÜ’nün YÖKAK değerlendirme sürecini aktardı. Kalite güvencesi süreçlerinin ÇOMÜ genelinde pek çok çalışmaya vesile olduğunu belirten Prof. Dr. Pelin Kanten, bu kapsamda akademik ve idari personele sürece sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan kalite ve toplam kalite konusunda bir konuşma gerçekleştirdi ve bakanlığın çalışmalarına değindi. Kalkan, ÇOMÜ ile işbirliklerinin daha da güçlenmesi gerektiğini vurgulayarak gençlik çalışmalarında toplam kalitenin önemini aktardı.

Kalite ve Akreditasyon Topluluğu Akademik Danışmanı Kalite Güvence Ofisi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Ergül Söylemezoğlu ise konuşmasında şunları aktardı:

“ÇOMÜ’nün 30. Yılında Türkiye'deki 210 üniversite arasından tüm birimleriyle birlikte uluslararası tanınırlığa sahip biçimde akredite olan ilk 16 yükseköğretim kurumu arasına girdi. Bu bağlamda bu sürece emek veren Başta Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcılarımız ve sürece katkı sunan akademik idari personelimiz ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Etkinlikte konuşan ÇOMÜ Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörü Öğretim Görevlisi Salih Torlak; öğrenci ve mezun ilişkilerinde kalite çalışmalarını aktardığı konuşmasında koordinatörlük çalışmalarına değindi ve “Neden Kaliteye İhtiyacımız var, Kalite Hayatımıza Ne Katar” adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Etkinlik, günün anısına düzenlenen belge takdimiyle sona erdi.