0

21. Yüzyıl Penceresinden Gençlik ve Spor Paneli Gerçekleştirildi

Bu Haber 965 Kez Okundu
  • Paylaş:
21. Yüzyıl Penceresinden Gençlik ve Spor Paneli Gerçekleştirildi

Haber-Fotoğraf: Buğra Bilir

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan “21. Yüzyıl Penceresinden Gençlik ve Spor” konulu panel gerçekleştirildi.

Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonunda gerçekleşen panele, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Pelin Kanten, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur; “Birçok sağlık sorununun en temel sebebi sporsuz bir yaşam, sadece fiziksel değil ruhen de iyi hal durumunun devamı için elzem olan şey spordur. Spor özellikle gençler için bir kültür olarak kabul edilmeli, bir yaşam biçimi haline getirilmelidir. Bu bağlamda Spor Bilimleri Fakültesi başta olmak üzere Dekanımıza ve Öğretim Üyelerimize gençlere sporu sevdirdikleri için teşekkür ediyorum “ dedi.

Açılış konuşmasının ardından Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç’un moderatörlüğünde Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanı Şükrü Yılmaz ve Milli hentbolcu Can Çelebi katılımıyla gerçekleşen panel, hediye takdimiyle sona erdi.