0

Eskiçağ’da Marmara Bölgesi (Propontis) ve Çevre Kültürleri Paneli Gerçekleştirildi

Bu Haber 868 Kez Okundu
  • Paylaş:
Eskiçağ’da Marmara Bölgesi (Propontis) ve Çevre Kültürleri Paneli Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde Trakya Üniversiteler Birliği’ne üye üniversitelerin işbirliği ile düzenlenen “Eskiçağ’da Marmara Bölgesi (Propontis) ve Çevre Kültürleri Paneli”  çevrimiçi gerçekleştirildi. 

Microsoft Teams üzerinden düzenlenen ve TÜB Üyesi Üniversitelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen panelin moderatörlüğü ÇOMÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Arslan ve Prof. Dr. Nurettin Koçhan tarafından yapıldı.  

Panelde; Prof. Dr. Ahmet Yaraş Trakya’da Arkeolojik Kazılar ve Müzeler, Prof. Dr. Göksel Sazcı Çanakkale Boğazında Bir Tunç Çağı Yerleşmesi Maydos Kilistepe Höyüğü, Prof. Dr. Nurettin Koçhan Propontis’in İncisi Kyzikos, Arş. Gör. Tuba Efendioğlu Propontis Çerçevesinde Yer Alan Mısır Tanrıları, Prof. Dr. Nurettin Arslan Assos Hellenistik Çağ Mezar Geleneği, Prof. Dr. Neşe Atik Thraklar ve Bir Odrys Kenti Heraion Teikhos, Dr. Öğr. Üyesi Olcay Turan Priapos Antik Kenti, Dr. Öğr. Üyesi Feride İmrana Altun, Bizans Döneminde Bandırma ve Çevresi konulularında sunumlar gerçekleştirdi.

Panel, soru cevap kısmının ardından sona erdi. 


Fotoğraf Albümü