0

57’nci Alay Sancağı Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 1595 Kez Okundu
  • Paylaş:
57’nci Alay Sancağı Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Kara Savaşları’nın 106’ncı Yıl Dönümü nedeniyle 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü programı kapsamında Conkbayırı'ndaki Atatürk Anıtı'nda 57’nci Alay Sancağı temsili devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Ahmet Cemil Bedir, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mehmet Erkan Kıllıoğlu ile koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kişinin katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Ahmet Cemil Bedir anıta çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve saygı atışı yapılmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu ve şehitler için dua edildi. 57'nci Alay Sancağı, İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri Beyza Bulut ve Oğuzhan Bozer'e teslim edildi.