0

ÇTSO ve ÇOMÜ Arasında Protokol İmzalandı

Bu Haber 1566 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇTSO ve ÇOMÜ Arasında Protokol İmzalandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından çağrıya açılan; Climate Change Adaptation Grant Programme (CCAGP) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı IPA- Avrupa Birliği İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı projesine başvuru için Çanakkale Onsekiz Mart Rektörlüğü ile ortaklık sözleşmesi imzaladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yıldırım, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gökhan Çamoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Arda Akçal, Çanakkale Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldız, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ve ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru hazır bulundu. 

“Çanakkale’nin Orta ve Uzun Vadeli Tarımsal Alanlarda İklim Değişikliğine Uyum Eylem ve Strateji Planını Hazırlayacağız”

Avrupa Birliği projesi hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “Odamızın koordinasyonunda yürütülecek projede, hedeflenen faaliyetler doğrultusunda paydaş kurumlarımızla ortaklıklar kurarak iş birlikleri gerçekleştireceğiz. Projede ana hedefimiz; küresel sorumluluğumuz olan iklim değişimine uyum süreçlerine adaptasyonumuzu hızlandırmak için yeni politikalar geliştirerek, şehrimizin dayanıklılığını arttırmak ve doğal kaynaklarımızı en efektif şekilde kullanacak yeni modeller geliştirmektir. Uzun soluklu olan bu AB projesi için ortaklarımızla birlikte proje geliştirme toplantıları düzenleyerek hazırlıklarımızı tamamladık. Bugün de proje ortağımız olan Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat ile ortaklık sözleşmemizi imzaladık. Kendilerine projemize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyoruz. Projemizi bu ay sonunda Bakanlığımıza sunacağız. Yönetim Kurulumuzun vizyonuyla, şehrimize sosyal ve ekonomik anlamda değerler katmak için her türlü imkânımızı seferber ederek, yeni projeler hazırlamaya devam edeceğiz.” diyerek projede ortak olarak yer alan tüm kurum temsilcilerine verdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti.


Fotoğraf Albümü